Председателят на СОС: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на "Топлофикация София"

  • 10 ноември 2022 12:57

  • 279
  • 2
Председателят на СОС: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на "Топлофикация София"
© Булфото (архив)

Успяхме да намалим с 400 млн.лв. задълженията на "Топлофикация София" към държавата, в резултат на активната политика, която водим с кмета, преговорите с държавата и прихващането на задължения. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска във връзка с началото на новия отоплителен сезон и финансовото състояние на дружеството.

По думите на Георгиев за проблемите на дружеството има две решения – краткосрочно и дългосрочно.

Краткосрочното е модернизация, посочи той и информира, че до дни предстои да започне обсъждането на процедурата за привличане на външен инвеститор, който да изгради мощности, от които дружеството да печели. Техническото състояние е обезпечено, предстои ми среща със служители на дружеството, за да обсъдим какво още може да се направи, коментира Георгиев.

Според него големият проблем е регулаторен.

БСП-София иска изслушване на Фандъкова за проблемите на "Топлофикация - София"

Не може цялото поскъпване на парното да бъде за сметка на софиянци. Понастоящем цените на природния газ се успокоиха, но има натрупани дефицити, които се олихвяват. Без промяна в регулаторната рамка, поскъпването ще продължава "да се пише на софиянци, за което от самото начало сме се обявили против", посочи още Георгиев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
279 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.02.03 | 10:37

2
За сведение на гейорг гейоргиев от гейрб, от СОС не зависи абсолютно нищо, а дълговете са по-големи, отколкото когато и да било.
PaulaFox

2022.11.10 | 15:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини