СОС ще разгледа предложение за подобряване на спирките на градския транспорт

  • 10 ноември 2022 07:26

  • 409
  • 1
СОС ще разгледа предложение за подобряване на спирките на градския транспорт
© Булфото (архив)

Създаването на общински културен институт „Научно-образователен детски център „Музейко“, предстои да разгледа Столичният общински съвет (СОС) на заседание днес, от 10:00 часа, предава БТА. 

Докладът до СОС е на кмета на София Йорданка Фандъкова. С друг неин доклад се очаква СОС да одобри приемане на дарения на материални и нематериални активи от „Музейко“ ЕООД и Фондация „Америка за България“, която създаде музея. Едноличният собственик на капитала, Фондация „Америка за България“, е взел решение „Музейко“ ЕООД да дари на Столична община Научно-образователен детски център „Музейко“ с развлекателна и обслужваща част, включително и съответните движими вещи в него, е записано в доклада на кмета.

СОС се очаква още да одобри "Диагностично-консултативен център XXII - София“ ЕООД да закупи със собствени средства ехографски апарат, както и да даде съгласие „Университетска първа многопрофилна болница за активно лечение – София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД да закупи със собствени средства дълготраен материален актив - нов анестезиологичен апарат.

Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София

Общинските съветници предстои да разгледат предложение за ремонт на част от сградите на Малък градски театър "Зад канала" и изграждане на детска площадка и фитнес на открито в "Малинова долина" в район "Студентски". И двата проекта се финансират със средства от Специализирания общински приватизационен фонд.

Градският парламент се очаква да одобри доклад за подобряване на състоянието на спирките на масовия градски транспорт на територията на Столична община, както и да приеме отчет за изпълнение на Програма „Европа“ на Столичната община за 2021 година.

Пилотният проект " Хей, ръчички" за подпомагане процеса на приобщаване на глухите деца към обществото чрез мероприятия в детски градини в София също предстои да одобрят общинските съветници в СОС днес.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 16:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини