Водещите новини! Пази ли Турция активно границата? Ден на траур в Елхово. Версиите за убийството не са потвърдени (и още…)

  • 09 ноември 2022 13:29

  • 521
  • 2
Водещите новини! Пази ли Турция активно границата? Ден на траур в Елхово. Версиите за убийството не са потвърдени (и още…)
© Getty Images/Булфото(архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 ноември   

 

Не за първи път на нашата граница се стреля от трафиканти. Интересно е обаче, че хората в това село до инцидента говорят как всеки ден виждат по 10-20 души. Щом цялото село го знае, сигурно и полицията знае, или граничарите. Когато се стреля, сигурно не е мигрант, който ходи с оръжие, а самите трафиканти, свързани с канала, който минава оттам", заяви директорът на Центъра на близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси в студиото на "България сутрин".

Турция не пази активно границата?

***

Ден на траур в Елхово в памет на убития граничен полицай

***

Версиите за причините за смъртта на граничния полицай до момента не са достатъчно сериозно потвърдени.

Валентин Попов: Версиите за причините за смъртта на граничния полицай не са потвърдени

***

14 служители на "Гранична полиция" са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти. Това заяви в "Денят започва" гл. комисар Росица Димитрова, директор на ГД „Гранична Полиция“.

Проверките са образувани след доклад на инспектората към МВР. Проверяваните служители са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

Дисциплинарни проверки срещу 14 служители на "Гранична полиция" за трафик на хора

***

Фючърсите за декември на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват на цена от 116,70 евро за мегаватчас или около 1117 долара за 1000 куб. метра. Тази сутрин борсата отвори на цена от 115 евро за мегаватчас. Борсата затвори снощи при 118,15 евро за мегаватчас - около 1119 долара за 1000 куб. метра.

Природният газ в Европа поевтиня с 1,61%

***

Полицията вече е арестувала 14-годишно момче и издирва съучастниците му. Няколко души са станали свидетели на нападението, като разследващите ги призовават да се свържат с тях. Търси се информация и от шофьори, чиито видео регистратори в автомобилите може да са заснели инцидента. 

Убиха 21-годишен българин в Лондон, трима го намушкали с нож

***

"Надпреварата за Конгреса продължава да е оспорвана, без признаци за "червена вълна" в САЩ", пише в. "Ню Йорк таймс" във водещо заглавие.

Демократите се представиха по-добре от очакваното на междинните избори в САЩ, пишат западни издания

***

Северна Корея е изстреляла поне една балистична ракета към Японско море. Това съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея, цитиран от агенция "Йонхап".

Бреговата охрана на Япония също потвърди, че КНДР вероятно е изстреляла балистична ракета.

Междувременно Сеул посочи, че е установено, че ракетата, изстреляна от Пхенян миналата седмица, е ракета тип SA-5, подобна на използваните от Русия в Украйна.

Северна Корея проведе нов ракетен тест

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
521 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 21:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
т'рк

2022.11.09 | 14:22

1
турчалята имат интерес да ни тикат мангали

Добави коментар

Водещи новини