Пускат парното в София

  • 09 ноември 2022 07:18

  • 1005
  • 0
Пускат парното в София
© Pixabay

"Топлофикация София" започва поетапно пускане на отоплението в столицата от днес.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване. Данните, получавани от НИМХ, показват, че от днес се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°.

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради, съобщават от компанията.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена. Клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Ето кога пускат парното в София

Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

Виолета Симеонова
1005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини