Осигурено е финансиране за проучването на пет свлачища в Свищов

  • 08 ноември 2022 14:36

  • 291
  • 1
Осигурено е финансиране за проучването на пет свлачища в Свищов
© bulphoto (архив)

Финансирано е проучването на пет свлачища в Свищов. Средствата в размер на 1 368 000 лева са предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след постъпили искания от страна на общината за необходимост от средства за инженерно-геоложки проучвания и инвестиционни проекти, каза пред БТА кметът на Свищов Генчо Генчев.

По думите му четири от свлачищата се намират на територията на бивши казарми, които общината е получила като дарение от Министерството на отбраната преди няколко години.

Свлачище ограничи движението по пътя Троян-Кърнаре

Свлачищата са локализирани още през 80-те години на миналия век, но досега там не са правени сериозни хидрогеоложки проучвания, посочи той. Теренът е на брега на Дунав. Намеренията на общината са там да бъде изградена бизнес зона, но за да се ускорят инвестиционните намерения, трябва да бъдат проучени свлачищата, за да започне работа по тяхното укрепване. Петото локализирано свлачище се намира в района на Корпуса за социални услуги, то също се нуждае от обследване, посочи Генчев.

Предстои провеждане на процедура по възлагането на обществена поръчка за изпълнение на дейностите.

Мая Йорданова
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини