ТЕЦ Гълъбово е напълно готова за експлоатация през зимния сезон

  • 08 ноември 2022 10:06

  • 294
  • 3
ТЕЦ Гълъбово е напълно готова за експлоатация през зимния сезон
© Novini.bg/ Canva

ТЕЦ AES Гълъбово е в пълна готовност за експлоатация през предстоящия зимен сезон. Централата има осигурени на склад 436 000 тона лигнитни въглища. Това е с 50% повече от изискуемото по нормативна уредба количество на горивните запаси, съобщават от ТЕЦ-а.

Осигурените на склад въглища биха осигурили нормалната работа на централата при пълно натоварване за един месец. ТЕЦ AES Гълъбово има осигурен резерв, съгласно изискванията, и от течно гориво и варовик, необходим за процеса на сероочистване.

Централата успешно приключи годишната планово-профилактична ремонтна кампания и на двата енергоблока. В момента генериращите мощности са разполагаеми към електроенергийната система и готови за експлоатация през настоящия зимен период.

ТЕЦ AES Гълъбово е единствената изцяло новопостроена въглищна централа в България за последните близо 40 години. Тя е най-маневрената и високотехнологична въглищна мощност в страната, което я прави ключова за енергийната сигурност на страната. Освен това ТЕЦ AES Гълъбово има важно значение за осигуряване на надеждна енергия на социално поносими цени за обществото, тъй като използва само местен енергиен ресурс, каквито са лигнитните въглища, добити от държавните „Мини Марица – изток“, коментират от дружеството.

Радина Лазарова
294 3

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:07

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
ПСЕТА ГЯУРСКИ

2022.11.08 | 10:18

2
КОЙ СЕ ОТОПЛЯВА ОТ ТОЯ ТЕЦ? СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА, РУСЕ? ДА ВИ Е В А МАЙКАТА БЪЛГАРСКА!
ОДРИН

2022.11.08 | 10:17

1
ЩЕ ИМА ТОК ВМЕСТО ОТ РУСКА ГАЗ :) ЕЙ! НЕСПАСЯЕМИ ЖИВОТ НИ СТЕ ТОВА БЪЛГАРСКИТЕ Г О В НО ЯДИ!

Добави коментар

Водещи новини