Гешев положи венци в лагера Аушвиц в памет на милионите жертви на Холокоста

  • 08 ноември 2022 09:35

  • 670
  • 3
Гешев положи венци в лагера Аушвиц в памет на милионите жертви на Холокоста
© Пресцентър прокуратура

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във взе участие в церемонията в памет на жертвите на Холокоста по повод 84-та годишнина от „Кристалната нощ”, която се проведе в лагера Аушвиц в Полша. Гостите преминаха през главния вход на лагера - емблематичната за мястото порта с надпис „Arbeit Macht Frei“. Представители на делегациите от различни държави положиха венци на Черната стена. 

Той поднесе венци от името на Република България и от името на българската прокуратура. Гешев подчерта, че в исторически план България е положила усилия и е успяла да спаси представителите на еврейската общност у нас през Втората световна война. Главният прокурор декларира готовността на българските власти да се противопоставят активно на разпространението на антисемитски нагласи и на езика на омразата.

„Загубените милиони животи трябва да бъдат урок за всички нас. Историята трябва да се помни, за да не се повтарят грешките от нея”, заяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Специални гости на събитието бяха председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, европейският комисар по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей, председателят на парламента на Република Чехия Маркета Адамова, премиерът на Черна гора Дритан Абазович, секретарят на френския парламент Каролин Женевиев, представители на полската държава и международни организации, роднини на жертви на Холокоста. Специалните гости на събитието, организирано от Европейската еврейска асоциация, запалиха 6 свещи пред една от газовите камери в лагера Аушвиц в чест на 6-те милиона евреи, станали жертви на Холокоста.

Иван Гешев участва в церемония в Полша по повод 84-ата годишнина от "Кристалната нощ"

В своето изказване председателят на Европейската еврейска асоциация равин Менахем Марголин каза: „Всеки човек трябва да посети Аушвиц. Едно от най-ужасните места на света, но и едно от най-важните за хората. Заради самите хора. Тук са убити милиони заради омразата. Нашата цел е никога да не допускаме това да се повтаря. Всички ние имаме огромна сила и тя е в нас самите, дане позволим това.”

Председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена призова никога да не се мълчи за ужасите, които са се случили на това място, за да не бъде допускано подобно нещо да се случва отново.

Гостите на церемонията потвърдиха категоричния си ангажимент за противодействие на антисемитизма, расизма и други форми на нетолерантност в съвременните общества.

Вторият ден от работното посещение на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в Република Полша продължава с негово участие в Международна конференция в град Краков. Акцент във форума ще е сътрудничеството между европейските държави по въпросите на сигурността и предотвратяването на прояви на омраза, базирани на етническа и религиозна нетърпимост.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:08

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.08 | 10:33

2
Гн Гешев кога ще сложите цветя на богаташите милиярдерите???
f

2022.11.08 | 10:06

1
горките страдат че са им затворили лагерите но споко ще ги отворят скоро пак да изтезават народите

Добави коментар

Водещи новини