Водещите новини! Пеканов: Ползите от еврото са повече от каквито и да е рискове. ЕК ни отпуска безвъзмездно €1,37 млрд. (и още…)

  • 07 ноември 2022 19:21

  • 1054
  • 11
Водещите новини! Пеканов: Ползите от еврото са повече от каквито и да е рискове. ЕК ни отпуска безвъзмездно €1,37 млрд. (и още…)
© Getty Images/Булфото(архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 ноември   

 

„Ползите от еврото са повече от каквито и да е рискове", категоричен бе Пеканов. По думите му, ударно покачване на инфлацията след въвеждане на еврото в страната ни няма да има.

Пеканов посочи, че е горд, че както е било обещано,в рамките на служебния кабинет, беше одобрено първото плащане за България по Плана за възстановяване и устойчивост. 

„Изминаха 22 месеца докато Планът на България бъде одобрен. Това е един голям успех за страната ни“.

Пеканов: Ползите от еврото са повече от каквито и да е рискове

***

Днес Европейската комисия даде положителна предварителна оценка на искането на България за отпускане на безвъзмездни средства в размер на 1,37 милиарда евро по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост, ключовият инструмент в основата на #NextGenerationEU.

Добра новина за България! ЕК ни отпуска безвъзмездно 1,37 милиарда евро

***

Продължаваме промянатавнесе в Народно събрание проект на решение за прилагане на дерогацията за внос на руски суров петрол, с която да бъдат намалени цените на горивата на българския пазар, съобщиха от партията.

ПП предлага мерки за намаляване на цените на горивата

***

„Когато се видя, че можем да изпратим оръжие за Украйна, не им остава друго освен да протакат”, каза той по повод несъгласието на част от политическите кръгове Украйна да получи оръжие от България. 

„Някой трябва да дава отпор на лъжите, според които България ще се въвлече във война“, смята той.

Иво Инджев: Няма нищо изненадващо, че България закъсня с решението за изпращане на оръжие за Украйна

***

Украйна обяви днес, че е получила от САЩ, Испания и Норвегия нови системи за противовъздушна отбрана, предназначени да противодействат на масираните бомбардировки на Русия, насочени срещу критична инфраструктура, предаде Франс прес.

Украйна е получила нови западни системи за противовъздушна отбрана

***

„О. В. бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им.

На 12.10.2021 г. О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с баща си – обв. П. В., и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На 13.10.2021 г. сутринта двамата обвиняеми се срещнали в гр. Перник. Провели разговор, като П. В. дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите“.

Прокуратурата с шокиращи подробности за убийството на Евгения, открита в куфар

***

Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемата е извършила престъплението, за което е привлечена в това качество.

Съдът реши: Внучката на Виолета Донева остава за постоянно в ареста

***

„Корабът „Царевна“ ще бъде национализиран от проруските сепаратисти в Донецк. Това стана ясно от думите на капитан далечно плаване Христо Папукчиев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Сега се казва, че корабът ще бъде национализиран, ще му бъде сменен флагът и името. Това е нарушаване на морското право. Това е брутално отношение към материална ценност“, смята Христо Папукчиев.

Кап. Папукчиев: Проруските сепаратисти в Донецк национализират кораба „Царевна“

***

Руският бизнесмен Евгений Пригожин днес заяви, че се е намесвал в изборите в САЩ и ще продължи да го прави и в бъдеще, което е първото подобно признание от страна на човек, официално посочен от Вашингтон, че оказва влияние върху американската политика, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Близък до Владимир Путин бизнесмен призна за руска намеса в изборите в САЩ

***

Близо 300 сръбски полицаи предават оръжието и униформите си в северния полицейски участък на Косовска Митровица, информира БНТ. Около 150 други полицаи, които са служили в други северни общини на Косово, също предават екипировката си в участъците на съответните общини.

Масово напускане на сръбски полицаи в Косово

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1054 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.11.07 | 23:37

11
Утре искам да чета по Новините че са те заляли със туба бензин и са ти драснали клчеката ..но преди това са ти натрошили капачките !

2022.11.07 | 22:14

10
Никой не казва кви са реалните ползи, само се кивчи за ползи, че то и от лева има ползи,що да го сменяме тогава и да рискуваме за някви химерни ползи,дето бързо могат да станат вреди.

2022.11.07 | 21:06

9
Слава на Русия!

2022.11.07 | 20:49

8
малката шваба го държат яко за топките и няма мърдане. продал се е и няма място за палави движения. задачката му е да прецака на всяка цена страната, за да се откраднат 50-60 милиарда лв, на които се крепи валутния борд. после си заминава в австрия като австрийски гражданин, какъвто е отдавна.

2022.11.07 | 20:49

7
малката шваба го държат яко за топките и няма мърдане. продал се е и няма място за палави движения. задачката му е да прецака на всяка цена страната, за да се откраднат 50-60 милиарда лв, на които се крепи валутния борд. после си заминава в австрия като австрийски гражданин, какъвто е отдавна.

2022.11.07 | 20:48

6
малката шваба го държат яко за топките и няма мърдане. продал се е и няма място за палави движения. задачката му е да прецака на всяка цена страната, за да се откраднат 50-60 милиарда лв, на които се крепи валутния борд. после си заминава в австрия кат оавстрийски гражданин.
Смях

2022.11.07 | 20:30

5
Безвъзмездно?! Сънувам ли или комунизЪмЪт е възкръснал за кой ли път?

2022.11.07 | 20:18

4
И да знаеш Пеканов евро тук няма да има със сигурност

2022.11.07 | 20:17

3
Пеканооов много лъжеш мислех те за интелигентен а си бил една пионка еврогейска
Име

2022.11.07 | 20:17

2
Долни убийци на мафията неви искаме никакво евро айде върветвси на майнатаси бе осрани просяци вън от България

Добави коментар

Водещи новини