Водещите новини! Ген. Попов: Службите ни трябва да се подсилят. Спират тока на болница във Варна за неплатени сметки (и още…)

  • 07 ноември 2022 13:23

  • 488
  • 1
Водещите новини! Ген. Попов: Службите ни трябва да се подсилят. Спират тока на болница във Варна за неплатени сметки (и още…)
© БНТ/bTV/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 ноември   

 

Службите за разузнаване у нас и ДАНС трябва да бъдат засилени и ресурсно подсигурени и да им бъдат поставени правилните задачи.

„Ние не сме в неутрална държава, а в отбранителен съюз[…]Не може да си неутрален в ситуация, от която страда целият свят. Тази неутралност пречи на правилните решения и на това какво трябва да правиш и в икономика, и в сферата на отбранителните способности. Ако се поддадем на страха, внушаван от Русия, ще загубим чувството си за справедливост и ценностната си система“.

Ген. Попов: Службите за разузнаване и сигурност у нас трябва да бъдат подсилени

***

Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева, голяма част от който е в просрочие от март 2021 г., налага преустановяване на снабдяването с ток на сградата на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Варна. Това съобщиха от "ЕНЕРГО-ПРО", предава БТА.

Заради натрупан дълг: Спират електрозахранването на Белодробната болница във Варна

***

„Дишаме въздух, който е мръсен много продължително време. Фините частици полепват по стените на белите дробове и влизат в кръвоносната ни систма. Почти няма хронично заболяване, което да не се предизвиква и от въздушното замърсяване", алармира д-р Симидчиев“.

Дори не можем да си представим колко мръсен въздух дишаме

***

„Хората някак си създадоха очаквания, че това е среща за съставяне на кабинет, а ние ще си говорим за 16-те политики на "Продължаваме промяната". Разговори за кабинет с ГЕРБ няма да водим.

А защо правим тази среща? Защото мнозинството в момента диктува един дневен ред, който не е дневният ред на хората. И хартиената бюлетина се насили да влезе, нарушавайки закони. Няма никакво становище от министър", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Михаил Камбарев в студиото на "България сутрин".

ПП отива на среща с ГЕРБ заради политиките, а не за кабинет

***

„Това не са разговори за съставяне на правителство. Това са разговори за политиките, които този парламент, независимо чие е  правителството, би следвало да поддържа“.

Даниел Лорер: Няма да има коалиция с ГЕРБ

***

Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край Царево през септември, разкриха днес от Областната дирекция на МВР Бургас. Новината бе споделена по време на официална церемония за празника на полицията.

Тяло на украински пилот без крака изплува край Царево

***

По данни на британското разузнаване Русия ще разположи т.нар. "възпиращи сили", които ще са оторизирани, след предупреждение, да стрелят по тези руски войници, които правят опити да напуснат сраженията.

От британското министерство на отбраната поясниха, че тази практика не е чужда за Русия, като такива възпиращи сили са били използвани и в други конфликти, в които е участвала руската страна.

Лондон: Русия изпраща специални отряди в Украйна срещу собствените си войници

***

Музикантът бе арестуван преди няколко дни в родния си град Исфахан (в централната часта на страната) във връзка с протестите в Ислямската република. 

Той е обвинен в сътрудничество с чуждестранни организации, създаване и участие в групировки, целящи насилствена смяна на властта и други. Само по първото обвинение той може да получи смъртна присъда чрез обесване, добави цитираното издание.  

Ирански рапър е заплашен от смъртна присъда

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
488 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 13:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини