Майката на бияча от Русе: Страх ме е за него

  • 02 ноември 2022 19:06

  • 13722
  • 10
Майката на бияча от Русе: Страх ме е за него
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Задържаха за 24 часа 17-годишният младеж от Русе, който беше заснет да налага с юмруци и да унижава друго момче. Това не е първият случай на агресия от негова страна. Вече има данни за още две пострадали момчета, които са подали жалби в полицията. Все още не ясно дали нападателят е бил под влиянието на наркотици, докато извършва побоите. Разпространеният в социалните мрежи клип възмути много русенци, които снощи се събраха на протест пред блока му. Наложи се намесата на полицията, за да бъде предотвратена ескалация на напрежението.

Тази вечер отново се очаква под прозорците на дома на нападателя да се съберат приятели, познати момчета, за да кажат не на агресията и да поискат справедливо наказание.

Въпреки че нападателят се извини с пост в социалните мрежи, потърпевшите не приемат извинението му и ще си търсят правата си в съда.

Побойник от Русе е нападнал поне 10 момчета

Нападателят учи в спортното училище и е състезател по кану каяк. Познат е на полицията, защото е имало сигнали, че е нападал и свои съученици. С него са работили психолози от детска педагогическа стая.

Майката на момчето призна пред БНТ, че синът ѝ има проблеми с агресията и че се опитва да се поправи.

Иво Бонев предполага, че е пребит заради момиче. В тоалетната на заведение отнесъл над 20 удара с юмруци. Наред с обидите на кадрите се вижда как нападателят му го унижава и го кара да целува обувките му.

"Нямах си на идея кой е... и се случи така, че ми беше нанесъл побой в главата, ръцете, краката, по цялото ми тяло", каза потърпевшият Иво Бонев.

Второто момче е нападнато преди дни:

"Всичко започна с крак в стомаха, аз бях в началото на подлеза и се опитах да избягам, събори ме на земята, започна да ме блъска, да ме хвърля. Имам счупено ребро, проблем с ключицата. Не мога да си движа ръката", разказа друг потърпевш.

Случаят не приключва само с побоя. Нападателят го принуждава да остави телефона си в заложна къща, а с получените 600 лева погасил заем. Взима и часовника на пребитото момче.

"Казах на майка ми. Отидохме веднага до болницата, бяха ми направени снимки след това отидохме в районното да подадем жалба, защото не е нормално да се правиш на бабаит на целия град и да останеш безнаказан", разказа той.

Майката на нападателя коментира случилото се така:

"Той е сринат, съжалява за случката. Каквото трябва по закон, ще си понесе последствията. Осем без 15 пред вкъщи вече беше пълно с хора. До 11:30, до 12 часа, блъскаха по вратите, заплашваха, че ще го убиват. Псуваха, обиждаха с цел провокация защото го знаят какъв е. Всичко беше направено с цел. Хвърляха се неща по задната ни тераса, дори имаше човек, който се качи на задната ни тераса. Стъклото ни на хола е счупено. Имаше психически тормоз. Не оправдавам сина си, но ме е страх за него, страх ме е за малкото ми дете, страх ме е за семейството ми", заяви жената пред националната телевизия.

Въпреки, че е непълнолетен, младежът ще бъде задържан за 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянен арест.

"Считаме, че този случай е изключителен по две причини първата е, че са пострадали вече от две лица от деянията му, втората е че това не са инцидентни прояви на лицето. Поведението му ескалира и той е извършител на такива прояви още от 20 г. Работили сме по няколко случая по които отново като непълнолетен е нанесъл побой над други непълнолетни ученици от Русе, свързан с лични отношения, с отношения, свързани с момичета. Един от случаите е изпратен на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. При тях е образувано възпитателно дело, което е приключило с налагане на мярка порицание. Очевидно действията на местната комисия не са били достатъчни, за да предотвратят ескалирането на поведението му", заяви Георги Георгиев - окръжен прокурор на Русе.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира инцидента като поредният пример, че престъпността нараства, институциите вървят след събитията, а напрежението в обществото расте. Тя заяви, че прокуратурата няма да прави компромиси в търсенето на наказателна отговорност и справедливост.

Заради случая с агресия в училището на момчето днес заседава комисия до превенция на противообществените прояви.

"Надделя все пак мнението, да бъде наказан с преместване в самостоятелна форма на обучение. Ще бъде изключен от олимпийското звено, тъй като допреди 2 години той е бил много добър състезател", каза Гергана Неделчева, председател на комисията по превенция на противообществените прояви при СУ "Майор Атанас Узунов" - Русе.

Агресивният ученик ще бъде изключен и от клуба по кану-каяк.

Мая Йорданова
13722 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:13

10
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Бат Ники

2022.11.02 | 19:50

1
Трай миндил, като нямаш мъж да му опъне два шамара да му върне заводските настройки на този дрисък така ще е.

2022.11.03 | 05:59

9
Баш

2022.11.03 | 03:23

8
Тоя трябва да изгние по затворите до края на живота си. Такива съдисти не трябва да излизат на свобода! Няма как да бъде превъзпитан. За жалост се раждат и такива изверги.
alexievi

2022.11.02 | 22:06

7
Само да попитам госпожо, а за тези пребити деца от сина Ви не се ли притеснявате?
Ивайло

2022.11.02 | 21:13

6
Синът ви госпожо ще бъде наказан рано илк късно, за да се научи, че в морето винаги има по големи риби. Отгледали сте боклук!
БЪЛГАРИЯ

2022.11.02 | 20:35

5
Малко ще го чукат ...

2022.11.02 | 20:08

4
ИЗРОД ОТГЛЕДАН ОТ ИЗРОД

2022.11.02 | 20:08

3
Безсрамница води го в психиатрията как може да се обаждаш изобщо и да лъжеш!

2022.11.02 | 20:07

2
Явна проблемите в поведението му са от скапаното ти семейство та трай За децата де е пребивал не те е страх така ли

Добави коментар

Водещи новини