Енергиен експерт с оптимистична прогноза за цената на парното

  • 01 ноември 2022 21:35

  • 1796
  • 3
Енергиен експерт с оптимистична прогноза за цената на парното
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Разчетите показват, че в момента най-евтиното отопление е на дърва. След това са двата цивилизовани начина на отопление, които препоръчвам - хиперинвенторни климатици и топлофикация, каза в предаването "Референдум" по БНТ енергийният експерт Иван Хиновски.

При пелетите има значителни външни разходи за добиването им, заяви той. По думите му транспортните разходи са два пъти по-високи, заради поскъпването на горивата, а през лятото, когато основно се добиват дървата, цените на електроенергията са били много високи.

Според Хиновски всички домаминства, които използват природен газ, ще усетят пряко увеличените спрямо миналата година цени.

Все пак разчетите показват, че ако тенденцията на понижение на цените на природния газ на борсите се движи така, от 1 януари ще има леко намаление на цената на парното, заяви енергийният експерт.

Ток и парно - най-предпочитан начин за отопление и тази зима

Той коментира и нерешния казус с термина "енергийна бедност" у нас.

Понятието "енергийна бедност" се обсъжда на най-високо ниво от 2015 г. Абсурдно е, че оттогава досега този въпрос не е решен. А това решава въпроса да не се раздават пари "на калпак". В момента пари отиват за хора и фирми, които нямат нужда от тях. Трябва да се регламентира кои ще определим като енергийно бедни, подчерта Иван Хиновски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1796 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.02 | 10:23

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ленчето

2022.11.02 | 05:17

2
Сопол

2022.11.01 | 21:55

1
помияр! експерт - политическа проститутка!

Добави коментар

Водещи новини