Водещите новини! Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов. Камбарев (ПП): Утре вероятно ще изберем председател на НС (и още…)

  • 20 октомври 2022 19:03

  • 1887
  • 12
Водещите новини! Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов. Камбарев (ПП): Утре вероятно ще изберем председател на НС (и още…)
© Wikimedia/TV1/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 октомври   

 

„Президентът участва в свалянето на предишното правителство. ГЕРБ внесе вот на недоверие. „Български възход" също бяха критици на правителството, въпреки че ги нямаше в парламента. Всички тези, които свалиха предишното правителство, вече трябваше да са готови с ново. А те са застанали и говорят за парламентаризъм. Това за мен също е фарс“.

„Стана това, което се очакваше – никоя партия няма мнозинство. Това ще бъде задълго, не е само на тези избори“.

„Истината е много проста – Гешев трябва да подаде оставка, а политическата криза може да се разреши, когато се махне Борисов. Политическата криза се казва Бойко Борисов. Той прави фарс след фарс – излъчил е двама преговарящи да посредничат между партиите. Те казаха – ние ще говорим първо с ГЕРБ. Какви са те, някакви надпартийни шамани ли? Борисов ги е упълномощил да съставят правителство? Това също е фарс. Не знам докъде ще стигне това“.

Иван Бакалов (журналист): Политическата криза се казва Бойко Борисов

***

1. ГЕРБ отровиха предходния парламент…
2. Асен Василен твърди, че ГЕРБ са свалили правителството. За мен мнозинството носи отговорност да крепи правителството. В този смисъл ИТН са причината правителството да падне.
3. Бойко Борисов и Радев си стиснаха ръцете още юни. Това е важно да се каже.
4. Очевидно е, че партийните кандидатури не работят в този фрагментиран парламент…

За председател на Народното събрание предлагам…

***

Михал Камбарев, ПП: Утре вероятно ще изберем председател на парламента

***

Вече съм по-голям оптимист, отколкото бях преди 24 часа, заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след като втори ден не беше избран председател на Народното събрание.

Асен Василев за избора на председател на НС: Вече съм по-голям оптимист

***

„Ние от ДБ се опитахме да предложим различни варианти, които да доведат до консенсус и председателят да бъде избран с 240 гласа. Предлагахме различни варианти за ротиране при които повече партии да имат дял в тази роля. В крайна сметка на колегите предложението ни им се видя твърде сложно и твърде нетрадиционно, но все пак се успокои тонът. Предполагам че утре ще продължим да търсим някаква компромисна формула“, заяви Иванов.

Христо Иванов: Политическата ни система е болна, трябва да премине през трудна трансформация

***

Има определени кръгове в страната, които целенасочено и умишлено работят за дискредитиране на парламентаризма. Това коментира пред БНР политическият анализатор Осман Октай.

Голяма е вероятността да бъде организиран референдум за смяна на държавното управление и въвеждането на президентска република, предупреди той.

„Правят така, че да плашат хората, да ги безпокоят... И след време, ако има организирани и предизвикани бунтове, може да се опитат отново да омърсят партиите и да предизвикат референдум за президентска република. Трябва да се подчертае, че и поведението на партиите дава основание да се говори за това“, коментира Октай.

Осман Октай: Има вероятност да се организира референдум за смяна на управлението на България

***

„Русия е започнала да изтегля военни и бойна техника от Сирия, за да запълни празнините на фронтовете в Украйна", написа в. „Ню Йорк таймс".

По данни на американското издание въоръжените сили на Москва са предприели мащабна операция по предислоциране на жива сила и техника от близкоизточната страна към Украйна. "Според източници от израелски специални служби само през миналия месец руските военни са транспортирали няколко зенитноракетни комплекса С-300 от северозападния град Масиаф към базата си на брега на Средиземно море край град Тартус. Оттам С-300 са отплавали към руското пристанище на Черно море Новоросийск, което се намира близо до окупирания през 2014 г. украински полуостров Крим", написа още вестникът.

Русия изтегля военни и техника от Сирия заради Украйна

***

Германия ще организира и проведе военното обучение на една украинска бригада от 5000 военнослужещи, съобщи канцлерът Олаф Шолц в Бундестага. В традиционното си обръщение към депутатите преди среща на върха на ЕС Шолц заяви категоричната подкрепа на Германия за Украйна, съобщава БНР.

Шолц: Путин няма да спечели тази война

***

Аз не мога да изпълня мандата си, даден ми от членовете на Консервативната партия и заради това се оттеглям от поста министър-председател на Обединеното кралство", каза още тя пред резиденцията на британските премиери на "Даунинг стрийт" 10 и благодари за подкрепата.

Лиз Тръс не посочи причините за оставката си. Би Би Си отбеляза, че тя предприе мерки за справяне с икономическата криза, които предизвикаха възмущение сред нейни ключови министри.

Лиз Тръс хвърли оставка

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1887 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Вили

2022.10.20 | 19:24

2
Бакалов,ти си трофирана пияница

2022.10.21 | 01:24

12
Така е медиите са квартални кръчми
Who the fuck is Alice

2022.10.20 | 21:31

10
Кой е тоя Иван Бакалски? Некъв млад и красив, от променливите швестери?

2022.10.21 | 00:54

11
твърд комунист е Иванчо Бакалски
Киро в пандиза

2022.10.20 | 20:48

9
А кой е този помияр дето се изказва неподготвен? Истинските кризи в Бг се казват Румен Радев, Христо Бойкикев, Асан Швестера и Киро Тъпото. Докато не влезат в панделата тази страна няма да се оправи.
Кочо

2022.10.20 | 19:43

8
Истински помияр ,кофар.

2022.10.20 | 19:38

7
Помияр
баба гицка

2022.10.20 | 19:35

6
пп=подли педали трябва с закон да я забранят - най-голямото зло за народа - САМО ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
PaulaFox

2022.10.20 | 19:33

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.20 | 19:33

4
Какъв е този педал?

2022.10.20 | 19:20

1
Кой тоз борисов,да не е тиквуня.
Крас

2022.10.20 | 19:25

3
Това е на майка ти потката

Добави коментар

Водещи новини