Водещите новини! Р. Василев: „Вижда се, че правителството на Петков е свалено без никакъв план“. НС не може да започне работа втори ден (и още…)

  • 20 октомври 2022 13:09

  • 849
  • 2
Водещите новини! Р. Василев: „Вижда се, че правителството на Петков е свалено без никакъв план“. НС не може да започне работа втори ден (и още…)
© Nova TV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 октомври    

 

„ГЕРБ са изправени пред една много тежка политическа изолация и не могат да формират - кабинет. Дори и да имаха 97 депутата, пак щяхме да сме в патова ситуация. Работата на този парламент ще бъде много трудна. Ние не сме в състояние да подкрепим кандидат на ГЕРБ. Ако има кандидат извън нея, то ние ще подкрепим него”, заяви още Василев пред Нова телевизия.

Радостин Василев: Вижда се, че правителството на Петков е свалено без никакъв план

***

От ПП предлагат като решение на патовата ситуация да се номинира кандидат с високо обществено доверие и всяка партия предложи двама кандидати не от собствениците си редици, а от редиците на другите партии.

ПП предложи изход от кризата с избора на председател на парламента

***

Официално: ГЕРБ оттегля кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС

***

„Преди да са обявени парламентарни групи, не може да започне и процедура по връчване на мандатите. Трябва да направим нашето решение днес, то трябва да е мъдро и осъзнато”, категорична е тя.

Атанасова (ГЕРБ): Готови сме да не номиниране повече Желязков, ако това би решило проблема

***

„Вчера беше един ползотворен ден, в който стана ясно, че независимо, че ГЕРБ спечелиха изборите, те останаха в изолация", заяви още той.

Атанасов: ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател

***

Парламентът продължава да няма председател

***

Нашите военни продължават да защитават украинското небе, като всеки ден унищожават въздушните цели на руските окупатори.

"През месеца са свалени 233 ракети "Шахед-136" и десетки ракети. Само днес (19 октомври - бел. ред.) и само в посока Киев бяха унищожени 10 ирански дрона. Други 11 бяха свалени благодарение на воините от южното военновъздушно командване", заяви държавният глава.

Зеленски: За месец свалихме десетки руски ракети и стотици дронове

***

Съединените щати се противопоставят на обявеното от Турция споразумение за създаване на хъб за природен газ в сътрудничество с Русия, съобщава "Грийк рипортър".

САЩ не искат руски газов хъб в Турция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
849 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:50

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гелосан

2022.10.20 | 14:34

1
Перераст

Добави коментар

Водещи новини