Водещите новини! Ананиев: ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, в т.ч. на ПП. Условна за кандидата на „Възраждане“, хванат дрогиран

  • 18 октомври 2022 13:28

  • 1427
  • 3
Водещите новини! Ананиев: ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, в т.ч. на ПП. Условна за кандидата на „Възраждане“, хванат дрогиран
© Wikimedia/Getty/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 октомври   

 

Кирил Ананиев разкри още, че ако не успее да състави кабинет, партия ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, включително и на "Продължаваме промяната", в името на стабилността на държавата и при условие, че програмата му съвпада с приоритетите, заложени в програмата за управление на ГЕРБ.

"Ако не се стигне дотам, че да създаде първата политическа сила правителство, тогава евентуално мандата минава на втората политическа сила. И ако тя наистина е готова в този труден момент да поеме отговорността да възстанови държавата в нормалния ѝ ритъм, защо да не го подкрепим", заяви Ананиев пред БНТ.

Кирил Ананиев разкри: ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, в т.ч. на ПП

***

Няма промяна в позицията на "Продължаваме промяната". На този етап партията няма да участва в разговори, водени от парламентьорите Росен Плевнелиев и Соломон Паси, потвърди Костурков.

Според него "на този етап на тези разговори не им е сега времето".

Костурков, ПП: Със сигурност няма да говорим за правителство с първия мандат

***

Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд - София-град (АССГ), СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЗАСТАВА ЗАД ПОЗИЦИЯТА НА МВР ПО КАЗУСА - арестът ѝ е законен, предава bTV.

През март Севдалина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни.

Прокуратурата подкрепи МВР за арестта на на Севделина Арнаудова

***

Кандидатът за депутат от “Възраждане” Чавдар Бахчевански е осъден условно за шофиране след употреба на кокаин, пише  “24 часа”.

Той е сключил споразумение с прокуратурата, което в понеделник е одобрено от Софийския градски съд. Бахчевански е от Пловдив и е спрян за проверка от Пътна полиция в града на 10 септември, но делото срещу него се гледа в столицата заради статута му тогава. Бахчевански е бил на предпоследното 20-о място в листата на “Възраждане” в Пловдив.

Осъдиха условно кандидат за депутат от “Възраждане”, спипан дрогиран с кокаин зад волана

***

Пияният полицай, блъснал патрулка, остава в ареста

***

Дни след като беше обявено, че и полицаите ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването вече започна по места. В Бургаско още в понеделник започнаха проверките в различни полицейски управления, предаде Нова тв.

Генади Тенев е зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави.

„Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни”, смята той.

Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол, вече има положителни проби

***

Обявен за издирване в Германия българин бе открит мъртъв. 26-годишният нашенец е бил в неизвестност от петък. Това съобщиха от полицията снощи, пише Plovdiv24.

Тялото му е намерено в помещенията на фабриката Thyssen-Krupp в квартал "Брукхаузен" в Дуисбург.

Обявен за издирване в Германия българин бе открит мъртъв

***

Около 09:15 часа той си е почивал в служебния автомобил на територията на обекта, като оттогава няма и следа от 26-годишния младеж. Полицията е открила тялото му късно снощи, на 17 октомври в едно от помещенията във фабриката, в която е работил. Към този момент не е установено как точно е починал.

Намерили в контейнер тялото на нашенеца, издирван в Германия, ето кой е той

***

Въздушна тревога на територията на цяла Украйна

***

Руска ракета порази жилищна сграда в украинския пристанищен град Николаев

***

Украйна обвини Русия в "отвличане" на двама висши служители в окупираната от Москва Запорожка атомна електроцентрала, съобщава "Ройтерс".

Ръководителят на информационните технологии на електроцентралата Олег Костюков и Олег Ошек, помощник на директора на централата, бяха задържани в понеделник, съобщиха в "Телеграм" от украинската държавна ядрена енергийна компания "Енергоатом".

В момента не се знае нищо за тяхното местонахождение или състояние, допълва се в изявлението.

Още двама служители на Запорожката АЕЦ са отвлечени

***

Новият крал на Великобритания Чарлз III планира поправки в Закона за регентството, за да изключи от списъка с наследниците на трона някои свои роднини, чиято репутация не се долюбва от поданиците на Короната. А именно принц Андрю, който е обвинен във връзки с печално известния финансист Джефри Епстайн, както и принц Хари, който заедно със съпругата си замина да живее в САЩ и на практика обвини семейството си в расизъм.

Чарлз III иска да лиши от трона своя син, брат си и племенницата си

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1427 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ленчето

2022.10.18 | 15:43

3
Е аз за това ли гласувах за вац бе помияри ,да ми доведете пак пелтека и кокора
Гласуващ

2022.10.18 | 15:06

2
Е нема такова падение.
PaulaFox

2022.10.18 | 14:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини