Водещите новини! ДБ ще внесе проекта за военна помощ на Украйна. Партиите отново на среща днес, този път за Зеленски (и още…)

  • 14 октомври 2022 13:16

  • 790
  • 5
Водещите новини! ДБ ще внесе проекта за военна помощ на Украйна. Партиите отново на среща днес, този път за Зеленски (и още…)
© Wikimedia/БНТ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 октомври    

 

Радвам се, че политическите сили с евроатлантическа ориентираност подкрепиха решението за това руският посланик да не присъства на откриването на 48-ото Народно събрание. Това заяви в "Денят започва" Атанас Славов от "Демократична България".

"То е важно решение, защото на първо място съхранява националното достойнство. Не може един посланик, който системно последните няколко години подриваше доверието между страните, атакуваше България, отнасяше се унизително към страната, да бъде канен да присъства на един ключов момент в началото на новия политически сезон", заяви Славов.

Атанас Славов: ДБ ще внесе проект на решение за предоставяне на военна помощ на Украйна

***

Нова среща между партиите в парламента. Този път тя е инициирана от ГЕРБ-СДС. Те предлагат да се изпрати покана към президента на Украйна Володимир Зеленски, който да направи видеообръщение по време на откриващото заседание на Народното събрание, информира "Дарик".

За целта е внесено писмо от коалицията в деловодството на парламента.

Партиите отново на среща днес, този път за Зеленски

***

Информация предимно за бесни русофили, които се правят, че не забелязват как Русия се отнася с държавата и посланика ни!

„Тук има и елемент на реципрочност - българският посланик в Москва, както и други 40 страни, които са обявени за неприятелски, също не получават покани“. 

Това разказа ресорният министър Николай Милков пред журналисти.

Министър Милков: Българският посланик в Москва също не получава покани

***

Според Американското разузнаване в Кремъл се оглеждат за наследник на Путин. Възможен ли е пуч?

"Това е най-лекият вариант, за да тръгне войната към деескалация и сядане на масата на преговорите. Ще бъде много трудно, силна е партията на "войната на ястребите" - Кадиров, Медведев и др., които считат, че трябва войната да ескалира още повече, даже с приложение на тактическо ядрено оръжие", коментира бившият представител на България в НАТО ген. Съби Събев в студиото на "Денят ON AIR".

И когато тръгнат ковчезите с мобилизираните ...

***

Току-що получих поисканата от мен оставка на заместник – председателя на Столичния общински съвет г-н Борислав Иванов.

Това написа на личната си страница във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод свалянето на украинското знаме от сградата на СОС. Ето какво още сподели Георгиев:

"В Тази сутрин по БТВ коментирах събитията от последните два дни, които, за съжаление, се превърнаха в театър на абсурда.

Шефът на СОС: Току-що получих оставката на Борислав Иванов

***

По думите на Андреан проверката се състояла през април 2020 г. Прибирайки се с колата си, бил спрян от полицаи. Те установили, че крушката на регистрационния ѝ номер е изгоряла и поискали да направят тест за наркотици на шофьора. При взимането му, няколко неща правят впечатление на Андреан.

Тампона втривал във венците си около 10 минути, а касетата на наркотеста полицаят взел с лист хартия, а не със стерилни ръкавици.

След като поискал кръвен тест, той бил посъветван от служителите на реда да не го прави, защото пробата щяла да покаже наличие и на други наркотични вещества в организма му.

Мъж успя да осъди МВР за фалшив положителен наркотест

***

Камион се вряза в спирка в София, загина 19-годишно момиче

***

Предстои разпит на свидетели и експертизи за изясняване на случая, каза пред журналисти заместник-градският прокурор на София Ивайло Илиев, който е на мястото на катастрофата, при която загина младо момиче.

Той отбеляза, че не е видял спирачен път, както и че вече са дадени сведения от някои от свидетелите на случилото се.

Предстои разпит на свидетели заради катастрофата, при която загина младо момиче

***

Свидетели на тежкия инцидент разказаха пред NOVINI.BG какво се е случило.

По думите на жена, камионът е минал през тялото на 19-годишното момиче след като първо я е блъснал.

Очевидци на катастрофата с потресаващ разказ: Камионът мина през тялото на момичето

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
790 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.10.14 | 16:53

5
Вечна дружба с РУСИЯ , нашата освободителка от турците и нашата надежда за бъдещето ни ! СЛАВА и ПОБЕДА ! САМО ВЪЗРАЖДАНЕ !
PaulaFox

2022.10.14 | 16:53

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
БРАД МИТ

2022.10.14 | 15:36

3
Дано първата ракета падне на тъпите картини от ДБ
elena

2022.10.14 | 13:47

2
кой е този Зеленски. Вижте сметките му в американски банки

2022.10.14 | 13:41

1
platena podlogo vsiako orajie nosi smart na tova li vi nauciha gospodarite vi ot amerika za balgaria

Добави коментар

Водещи новини