До 14 ноември се подават оферти за технически проекти за ремонта на близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил

  • 14 октомври 2022 13:11

  • 155
  • 1
До 14 ноември се подават оферти за технически проекти за ремонта на близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил
© Bulphoto/архив

Областно пътно управление – Кюстендил стартира обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ – Кюстендил. По трасето преминава основният трафик за Република Северна Македония. Последната рехабилитация на пътя е изпълнена преди 25 години - през 1997 г.

Поръчката е в две обособени позиции и прогнозната й стойност е 595 680 без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 14 ноември т. г.

В първата позиция е изработването на технически проект за основен ремонт на 13,2 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил. Участъкът, за който е предвидено да се изготви проектът, е от ГКПП „Гюешево“ до село Вратца. Трасето преминава през селата Каменичка Скакавица, Раненци, Гърляно и Вратца. Ще се ремонтират и четирите мостови съоръжения в отсечката: над реките Лебница, Каменичка и Бистрица и над черния път в района на Вратца. Индикативната стойност на поръчката е 263 480 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за проектиране на основния ремонт на друг участък от I-6 ГКПП „Гюешево“ – София. Това е близо 17-километровата отсечка между село Жиленци и разклона за село Коняво, която включва и Околовръстния път на Кюстендил. Прогнозната стойност е 332 200 лв. без ДДС.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

В момента се провежда и тръжна процедура за проектирането на още над 60 км от първокласния път I-6, които са на територията на област Бургас. Това е отсечката Венец – Ветрен, която започва при с. Венец, след пътен възел „Петолъчката“, и завършва при пътен възел „Бургас – запад“, където е връзката с АМ „Тракия“ и e кв. „Ветрен“ на гр. Бургас. Трасето преминава през 4 населени места – с. Венец, Карнобат, Айтос и кв. „Ветрен“.

Обявена е обществена поръчка за проектиране при ремонта на над 9 км от пътя Одринци – Ведрина – Оборище в област Добрич

Десислава Станева
155 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.14 | 16:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини