Емануил Йорданов за novini.bg: Политическата ни система е много раздробена, партиите са на санитарния минимум

  • 13 октомври 2022 14:17

  • 1070
  • 0
Емануил Йорданов за novini.bg: Политическата ни система е много раздробена, партиите са на санитарния минимум
© булфото/архив/

За зачестилите провинения от страна на представители на полицията и как се прави кадровия подбор в силовото ведомство, разговарям с адвокат Емануил Йорданов, бивш депутат от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и министър на МВР /1999г.-2001 г. в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -/.Питам го още за протестите на таксиметровите шофьори тези дни, за възможностите да се състави парламентарно мнозинство и да се излъчи правителство.

Таксиметровите шофьори се опитват да защитават своите права, въпреки че в последния случай, това, че пострадалото лице, е таксиметров шофьор няма никакво значение за инцидента.
В никакъв случай не може да се прави аналогия със случилото се през 2001 година, когато след един протест на таксиметровите шофьори, подадох оставка.

Това по мое време беше една безобразна употреба на житейска трагедия за политически цели.

Сега говорим за битов инцидент с фатален край, върху който главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във се пробва да си направи пиар, но така несръчно, че само разсмя хората.
Не е професионално, който и да е човек да заема категорична страна в един подобен случай, който още не е изяснен от фактическа страна. Видя се как впоследствие излизат факти, които коренно променят възприятието на случая. И когато някой бърза да си направи пиар, олеква.
Зачестилите случаи на скандали в обществото със служители на МВР, които са изловени пияни, дрогирани и с неприемливо за жена под пагон поведение в социалните мрежи, само показва, че и тези хора са назначени, както всички останали служители по времето на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. 12 години кадруване без да се вземат предвид образованието, професионалната квалификация, и др. и резултатът е очевиден. Сега вече с вълшебна пръчка трудно може да се поправят нещата. Дълъг процес ще е този. От опит зная, че когато гледаш отстрани процесите в политическия и обществения живот, изглеждат по един начин, но като навлезеш навътре, в същината, представите ти се променят.

С президента Петър Стоянов и кметът на Бургас Димитър Николов

Аз съм противник на термина "реформа", смятам, че просто в

МВР трябва да има една нормална кадрова политика и повече грижа да служителите там. Важно е да се назначават на високи постове хора, които са се доказали с работа, а не по политически причини и роднинска линия.

Обръщането на министерството с хастара навън, няма как да даде добър резултат. Революционният подход за такава огромна и тромава система не е подходящ.
Смятам, че когато стане някаква издънка със служители в министерството, ще бъде добре да се съобщи кои хора са ги назначили и кои са ги ръководили - да е ясно. Но не го правят, защото не им изнася.
Премахването на Специализираните съд и прокуратура е много полезно за съдебната система. Политическата ни система е много раздробена и е трудно да се правят каквито и да е промени - трябва да си даваме ясна сметка затова.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1070 0

Свързани новини

Водещи новини