Кметът на община Болярово: Засиленият миграционен натиск през ловния сезон крие риск от инциденти

  • 06 октомври 2022 17:19

  • 660
  • 1
Кметът на община Болярово: Засиленият миграционен натиск през ловния сезон крие риск от инциденти
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

През настоящия ловен сезон рискът от инциденти е много по-висок заради засиления миграционен натиск в района. Това съобщи кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение „Странджа“, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 822

По думите му, евентуалното присъствие на мигранти около българо-турската граница по време на ловните излети е силно притеснително, тъй като в района има над 600 ловци. „Имаме 14 ловни дружинки само в нашето сдружение, в което членуват близо 500 ловци. Имаме и частно сдружение – Болярово, Денница и Камен връх, в което има още 140“, каза Христов.

Нелегалните мигранти оставят огромни количества боклук край българо-турската граница

За опасността са сигнализирани председателите на ловните дружинки и отговорните институции – Гранична полиция и Службата за контрол на общоопасните средства към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Кметовете и наместниците на селата в цялата крайгранична община също са инструктирани при забелязване на мигранти своевременно да подават сигнали на тел. 112.

До 23 октомври в общините Елхово и Болярово в област Ямбол е в сила бедствено положение. То беше обявено заради засиления миграционен натиск и свързаната с него необходимост от спешни ремонти на горските пътища.

Мая Йорданова
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.07 | 00:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини