Водещите новини! АЕЖ призова журналистите да бойкотират Костадинов. М. Андреев: Борисов харчи ГЕРБ, за да запази себе си (и още…)

  • 05 октомври 2022 19:19

  • 2202
  • 9
Водещите новини! АЕЖ призова журналистите да бойкотират Костадинов. М. Андреев: Борисов харчи ГЕРБ, за да запази себе си (и още…)
© Getty Images/Булфото/TV1/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 октомври    

 

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава за солидарност срещу опитите колеги да бъдат мачкани и обиждани от политиците. 

Възмутително е поведението на лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който в сряда се опита да гони журналисти от сградата на Българската телеграфна агенция. 

Призоваваме всички репортери да са крайно критични към подобни действия и в никакъв случай да не позволяват на политик да се саморазправя с техни колеги. 

Особено когато не му се случва за първи път. 

Това се казва в позиция на АЕЖ след скандалното поведение на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в сряда, който на пресконференция на партията в БТА, обяви, че за да започне събитието от залата, трябва да излязат представителите на "Дневник", "Капитал", "Медиапул", Клуб Z.

АЕЖ призова журналистите да бойкотират Костадинов

***

„Тези изборни резултати се очакваха не защото ГЕРБ са станали по-силни, а защото българинът не иска да гласува“.

Методи Андреев: Борисов харчи ГЕРБ, за да запази себе си

***

Атанасов: През юни Борисов обслужи интересите на Кремъл, сега предлага коалиция анти-Путин

***

Демократична България” категорично настоява президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад гърба на обществеността позиции по ключови за евроатлантическата принадлежност и достойнство на страната въпроси. 

Това пише в официална позиция от страна на "Демократична България", която публикуваме без редакторска намеса: 

"Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отказа да се присъедини към президентите на, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация срещу противозаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този свой акт и едва впоследствие обяви мотивите си за него.

ДБ ще внесе проект за решение за изпращане на оръжие за Украйна веднага след свикване на НС

***

Възможно е сред имената да има размествания, тъй като в списъка не са отразени преференциите за кандидатите.

Вижте имената на новите 240 депутати

***

Ново двайсе…

Не че е неочаквано

Днес руският президент Владимир Путин обяви, че е подписал указ, в който се променят някои от правилата за мобилизацията, обявена на 21 септември заради войната в Украйна.

Студентите в руските частни университети и някои докторанти ще подлежат на мобилизация.

Владимир Путин подписа указ за мобилизацията на студенти

***

В Русия заведоха първо дело срещу мъж, отказал да бъде мобилизиран

***

Полицията в Харковска област съобщи във Фейсбук: Служителите на реда продължават да регистрират престъпленията на руските военни в Харковска област. Мумифицирани тела на двама мъже бяха намерени в мазе на разрушена сграда в с. Каменка, Изюмски район.  

Мумифицирани тела бяха открити в освободено от руснаците украинско село

***

Руският президент Владимир Путин се намира в бункер далеч от Москва и се готви да нанесе тактически ядрен удар. Той е предупредил най-близките си роднини, че може да се наложи спешно да се евакуират от Москва, съобщава The Mirror, цитиран от "Блиц".

Путин се готви да евакуира Кабаева и роднините си от Москва преди ядрен удар

***

Казахстан пренебрегна руско искане

***

Каролин Бертози и Бари Шарплес от САЩ, и Мортен Мелдол от Дания спечелиха Нобелова награда за химия "за разработването на клик-химията и биоортогоналната химия", съобщи Кралската шведска академия на науките на сайта Nobelprize.org, предаде  БТА.

Нобеловата награда за химия за 2022 г. е за улесняването на труден процес. Бари Шарплес и Мортен Мелдол полагат основите на функционална химия - клик-химията, при която градивните части на молекулите се свързват бързо и ефикасно. Каролин Бертози извежда клик-химията в ново измерение и започва да я използва при живите организми.

Трима са тазгодишните лауреати на Нобеловата награда за химия

***

 

Novini.bg
2202 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Жалко

2022.10.06 | 04:56

9
За вас - Коцето е много прав На всичко отгоре търсите и съпричастност
Коментар

2022.10.06 | 04:54

8
С истина и факти не се публикува само изгодни Дори няма снет от модератора
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.10.05 | 21:21

4
В КЛАСАЦИЯТА ЗА ПPOДАЖHИ ПРОФЕСИИ КУPBИТЕ СА ДАЛЕЧ НАЗАД ЗАД ЖУPHAЛИCTИТЕ, ПОЛИТИЦИТЕ И ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ.
много са та шибали червените лимпени а

2022.10.06 | 01:09

7
Няма значение,всички са далеч от тиквуня.
PaulaFox

2022.10.05 | 22:17

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Аз

2022.10.05 | 22:17

5
Бе ква са съсипали? Българина мизерува отвсякъде! Можели нещо съсипано да го съсипеш? Умрял кон пърди ли? Тоа капут 12 години ни тъпче на дъното на Европа! След него който и да е, каквото и да направи, ВСЕ ЩЕ Е ПОВЕЧЕ И ПО-ДОБРО! Прост! Ама вика , вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме. Абсолютен наглец!
Аз

2022.10.05 | 20:46

2
Борисов-Тиквун, 12 ГОДИНИ ни държеше и управляваше, като най-бедните, с най-ниски пенсии и заплати, с най-висока смъртност, с най-калпавата здравна система, с най-калпавата съдебна и корумпирана система, с най-висока престъпност и най-калпавото образование в Европа ! Всичко това беше преди, КОВИД-19, преди войната в Европа, преди НЕВИЖДАНАТА ИНФЛАЦИЯ! С едно изречение- Времена за разцвет! Ами сега? Какво да очакваме сега от него? Как изобщо го избрахме отново, тоя банкянски простак???
Ми много лесно!

2022.10.05 | 21:09

3
Педалите на подмяната съсипаха страната! Ти какво очакваше?

2022.10.05 | 20:18

1
Бат Бойко ви го каза мисирки но не си взехте бележка.

Добави коментар

Водещи новини