Водещите новини! Опит за кабинет, прогнози и догадки. Вътрешният министър: ГЕРБ и ДПС традиционно купуват гласове (и още…)

  • 04 октомври 2022 13:11

  • 1662
  • 8
Водещите новини! Опит за кабинет, прогнози и догадки. Вътрешният министър: ГЕРБ и ДПС традиционно купуват гласове (и още…)
© Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 4 октомври   

 

Установили сме в повечето случаи за коя политическа партия са купувани гласове. ГЕРБ и ДПС са традиционно тези, които участват в купуването на гласове, има два сигнала срещу БСП и един срещу „Продължаваме промяната”, стигнали до досъдебно производство.Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медии.

Министър Демерджиев: Знаем за коя партия са се купували гласове

***

Седем формации влизат в състава на 48-ото Народно събрание. Следващата стъпка пред тях е връчването на мандата за правителство и започване на разговори за съставянето на кабинет.

Какво можем да очакваме от новоизбраните 240 народни представители – темата коментират политолозите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Румяна Коларова, доц. Даниел Смилов и доц. Мария Пиргова.

„За „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ виждат коалиция с ГЕРБ като политическо самоубийство.

Политолози с прогнози за съставяне на правителство в новия парламент

***

Ето какви варианти за кабинет виждат политолози

***

Това са трите варианта за съставяне на правителство

***

Изборите показаха, че народът на никого не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза: „стига сте враждували, намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво“. Отидоха, дадоха гласа си. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов иска правителство: Плевнелиев и Соломон Паси ще водят преговорите

***

Борислав Сандов аут от парламента, Мартин Димитров го измести

***

Трима души са загинали, а други трима са ранени при взрив в завод "Арсенал" в Казанлък, предаде БНТ.

Инцидентът е станал малко след 11.00 часа в завод 4 на оръжейницата, където се съхраняват пиротехнически изделия. Чул се е силен тътен, при което един работник е загинал на място. Тримата ранени са откарани в Спешния център в Казанлък.

Взрив в завод "Арсенал"- трима са загинали и трима са ранени

***

Румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) съобщи снощи, че след извършените обиски в офиси на компанията НИС Петрол, филиал в Румъния на руския гигант Газпром, по подозрения в разкриване на секретни служебни информации и неразрешен трансфер на информационни данни, са повдигнати обвинения на четирима души, съобщава в. "Адевърул", цитиран от БТА.

Има обвинени за шпионажа срещу Газпром в Румъния

***

Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович заяви вчера в град Бор, че решението на Русия да анексира четири украински региона представлява заплаха за териториалната цялост и суверенитета на Украйна и е нарушение на международното право, и че Сърбия не признава резултатите от организирания референдум, предаде Танюг.

И Сърбия се обърна срещу Русия: Изключено е да признаем анексията

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1662 8

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 17:12

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Верно ли

2022.10.04 | 16:11

7
доказателства , а не изрезки от писания
красотни

2022.10.04 | 16:11

6
А купуването на депутати е простено , нали

2022.10.04 | 14:23

5
Между другото Баце беше обещал още на 03.10.2022 год. бензина да падне под 2 лева, да намали цената на тока, газта, на храните. НЕ ВИЖДАМ ДА СЕ Е СЛУЧИЛО.
Платени драскачи

2022.10.04 | 14:19

4
Колко жалко е да сте платени журналисти в платен партиен сайт. Срам сте за журналистката Новини.бг

2022.10.04 | 13:47

3
Вътрешният традиционно е Бях точен с парите
баба гицка"

2022.10.04 | 13:27

2
БРАВО БОЙКО - това е отговорен мъж - САМО ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ, пп на разпит при Гешев за далаверите си

2022.10.04 | 13:16

1
Купуват и майка ти

Добави коментар

Водещи новини