Кои българи в САЩ гласуват за Путин в България?

  • 03 октомври 2022 16:22

  • 4069
  • 0
Кои българи в САЩ гласуват за Путин в България?
© Wikimedia/Novini.bg

Може ли някой да обясни този феномен: да отидеш да живееш в Америка и на изборите да гласуваш за путин през проксито му възраждане? 

Всички знаем, че възраждане са путински. Не просто про-руски, а точно путински. Или по-точно путинисти; с всичко, което това включва в себе си (кажи „сталинисти“ и няма да сбъркаш и грам в описанието). 

Гласуват и за поредния генерал. Янев. Ако някой чужденец, нечувал за нас, се поинтересува от количеството генерали в управлението ни и пред прага на управлението, вероятно ще си помисли, че сме латиноамериканска диктатура. 

възраждане са втора или трета сила от процента гласували в САЩ. В Канада пък за тях са гласували НАД 31%...

????

Ваксинираните антиваксъри обещават комисия, която да разследва кемтрейлса и защо ни пръскат самолетите, но много по-страшното е, че се опитват да ни накарат четирийсет и четвърта да сключим съюз с Хитлер, да си купим фабрика на 8 септември, да подарим стар календар на 30 декември. Искат да ни вкарат в прегръдката на путин, докато путин лапа дулото на пистолета в бункера. За смях на кокошките и за неизтриваем международен срам. 

Защо бе… защо сте в Канада и в САЩ, а не сте във Воронеж? 

В Австралия възраждане са ПЪРВА политическа сила. Австралия, другари, не Владивосток. Защо сте в Австралия? Какво ви спря да отидете при путин, след като толкова сте влюбени в него и така наречената му държава? 

Лицемерието трябва да бъде прекръстено на вас. 

Живеете в западна демокрация, печелите пари в нея, децата ви имат образование благодарение на нея, заплатите и осигуровките ви са от западната демокрация, но с пяна на уста браните величието на кремълското джудже, което принуди хората на най-голямата и богата на природни ресурси държава да живеят като скотове с външни тоалетни, пътища без асфалт, каращи 50-годишни щайги, умиращи от алкохолизъм, необразовани, непознали съвременната технология! 

Защо не сте при путя, а сте в гнилия Запад? 

Показателно е, че ТОЧНО ДНЕС тестваха сирените – в деня след изборите (и резултатите). Сирените нали са ни част от гражданската защита, от disaster плана, та…

… хубаво беше, че точно следизборно ги тествахме, имайки предвид какво ни чака. 

Вижте, гласуването, според мен, самò по себе си е неутрална сила. От нашите ръце зависи за какво ще бъде използвано. 

Какво значи това ли? 

Значи точно това: че е неутрална сила самò по себе, като атомната енергия или като електричеството. Сила, на която не ѝ пука за това какво мислиш за нея или въобще за света, тя просто се случва. На деленето на атома не му пука как ще го използваш. От теб си зависи. Можеш да захраниш цял град с енергия, можеш и да разрушиш цял град с атомна бомба. С електричеството можеш да светнеш лампата, можеш и да убиеш човек. 

Деленето на атома няма морален компас, не разбира какво е добро и зло, няма представа от последствия. То просто се случва. 

Точно такъв е и процесът гласуване. Можеш да избереш партии, които са направили детските градини безплатни, вдигнали са пенсиите и заплатите в няколко сфери, спрели са корупцията на Капитан Андреево и са дали заявка за про-европейска политика пред партньорите ни, увеличили са защитените територии и са започнали най-после да се грижат за природата на държавата, която уж твърдиш, че желаеш да оставиш на децата си.  

А можеш и да гласуваш за (прикрит путинист) политически труп, който отдавна да е забравен в друга държава, за партия от ченгета, за путинистка партия, за още една путинистка партия, за трета путинистка партия или за чалгаро-путинистка партия под прикритие. 

А можеш и да не гласуваш. 

Всички сме възрастни хора, няма нужда да си държим сметка защо, как, докога и т.н. Така сте решили, така сте направили. Важното е да знаете къде се намирате и да сте честни със себе си какво сте пожелали и какво сте направили. И, като го получите, да не се мръщите. Или, както се казва: спечелихте, преживейте го!

И, ако може… да не слушаме пак полемики от типа #СъсипахаяТаяДържава и #МаКакМожеТаковаНещо.

Те не са там – в управлението, защото са паднали от небето. Вие ги сложихте там – с действието и бездействието си. 

Както казах – неутрална сила. Накъдето го насочиш, натам отива. 

Една определена група хора гласува по убеждения, мразейки например различните. Разбрали, че модерните партии ще дават равни права на всички и гласуват за тулупи от чиста омраза. Ама, че ги били крадели, мамили и съсипвали бъдещето… не им е важно. Виждат, че кандидатът им прилича по интелект и физика на тях и гласуват. Други – с интелект на гъба и чар на чук – чули, че умнокрасивите ще ги управляват и вложили цялата си злоба това да не се случи. Други решили, че искат с русия и путин, завили натам. Трети пожелали животът им да е поп-фолк, дръпнали натам. Четвърти обичат да им мирише на зелени чорапи, направили своя завой. 

То слънцето и с вас, и без вас ще изгрее. Избори е имало, има и пак ще има. И с вас, и без вас. И правителство ще има. И политика – вътрешна и външна – ще има. И бюджет ще има. Само дето вие няма да участвате в правенето на нѝ едно от тези неща. Като гласувате за диктаторски партии, няма да получите глас в управлението на собствената си държава, защото ви имат за добитък. Като не гласувате, мисля, че е ясно, че също така не участвате в нищо. 

А те – нещата – ще си се случват и без вас. Както искате. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
4069 0

Свързани новини

Водещи новини