Патриарх Неофит отправи поздравление до висшите православни богословски школи за началото на академичната учебна година

  • 03 октомври 2022 14:30

  • 292
  • 1
Патриарх Неофит отправи поздравление до висшите православни богословски школи за началото на академичната учебна година
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, който е и Софийски митрополит, отправи поздравление до висшите православни богословски школи за началото на академичната учебна година, съобщават от Българската патриаршия.

"Началото на новата академична учебна година, което съвпада в дните на светлия празник на Богородичния Покров, е за всички вас повод за двойна радост. Днес поставяте началото на още една учебна година, през която ще продължите да напредвате с вдъхновение и радост в тайните на църковното богословие. Нека тя да бъде благодатна и мирна, за да може усилията ви да принесат богат плод и заедно да можете да израснете още повече като достойни носители на Духа на Премъдростта и вестители на тайната на спасението. Бъдете усърдни и всеотдайни в преподаването и усвояването на знанията, не жалете време и сили, но с постоянство и ревност вниквайте във вечните истини, открити ни в Писанието, в светоотеческото наследство и богослужението на светата Православна църква. Пътят, който сте избрали, е благословен и спасителен. От вас Църквата винаги е очаквала, очаква и сега добре подготвени и високо мотивирани съработници, готови да дадат своя принос за успешното продължаване на нейната мисия, и затова тя с радост и надежда ви благославя, молитствайки за всички вас пред нашия Небесен Отец", казва в поздравлението си Негово светейшество.

Патриарх Неофит благослови празничните богослужения в чест на Св. Марина

Като преподаватели и студенти по богословие, сте наследници и приемници на хилядолетна и богата традиция, водеща началото си още от зората на Православната ни църква и пионерите на духовно-просветната и църковно-образователната ѝ дейност. Зад вас стоят духоносни отци и учители, равноапостолни просветители на православния род и колоси на църковното богословие. Бъдете достойни техни ученици и последователи, и Бог винаги ще ви укрепва в избраното от вас служение, пожелава Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

"По молитвите на светите равноапостолни братя Кирил и Методий и на св. Климент Охридски, Божието благословение и Покровът на Пресвета Богородица да бъдат с всички вас! На добър час! С отеческа в Христа обич и благословение", отправя благослов българският патриарх.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 15:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини