Димо Гяуров (бивш шеф на НРС): Да затегнем сигурността си, за да се предпазим от евентуална руска инвазия

  • 01 октомври 2022 17:46

  • 1532
  • 0
Димо Гяуров (бивш шеф на НРС): Да затегнем сигурността си, за да се предпазим от евентуална руска инвазия
© Булфото (архив)

Генерал Димо Гяуров, шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) от 1997 до 2001 г., в студиото на „Офанзива” гостува бившият директор на разузнаването. Той коментира войната в Украйна, обявената в Русия мобилизация на населението и рисковете пред националната ни сигурност.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8383

„Трябва да затегнем сигурността в рамките на собствената си територия и да се опитаме да се предпазим от евентуална руска инвазия чрез потенциален поток от бежанци и струпване на нашата граница. Такава опасност не е изключена”, каза ген. Гяуров.

По думите му речта на руския президент Владимир Путин, в която обяви присъединяването на украински територии към Русия, е била изтъкана от противоречия.

„Според мен стана ясно, че имперското е главното, което движи действията на Путин и на неговото обкръжение. Той на няколко пъти изрично подчерта, че не се стреми към възстановяване на Съветския съюз, но с други реплики подчерта, че точно това е основаната му цел и че изпитва съжаление за последните дни на СССР. Няма да му се получи обаче”, категоричен бе бившият шеф на разузнаването у нас. Причината според него е, че по този начин руският държавен глава е уплашил потенциалните си съюзници.

Спад на одобрението за Путин в Русия

1532 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини