Докога държавата ще е главният виновник за ликвидирането на родното земеделие?

  • 30 септември 2022 13:27

  • 2385
  • 0
Докога държавата ще е главният виновник за ликвидирането на родното земеделие?
© личен архив

Коментар на Йордан Попов по повод на обявения по-рано тази седмица принудителен фалит на един от най-известните производители на ябълки в България Красимир Кумчев. След 40 годишна работа и над 300 милиона ябълки, доставени за нашите трапези, той унищожи ябълковите си градини, огорчен и съсипан от безхаберието на българските власти, които нехаят за родните земеделски производители. За тези проблеми novini.bg  коментира активно от няколко години.

Йордан Попов, също като Краси Кумчев, е аграрен специалист, бил е председател на земеделска кооперация Родопи, работи в „Агро подем” ЕООД.

Това /б.р. на водещата снимка/ е вече бивше 100 дка ябълково насаждение на г-н Красимир Кумчев. До вчера в плододаване, но заради неконкурентноспособността с останалите държави от ЕС, като най-вече Полша, Италия, Македония, Гърция и др. се принуди да ги изкорени. Всяка година се изкореняват насаждения, такива примери гледахме тази година при Дунавските овощари и в други краища по страната.

Българи ли управляват земеделието ни?!

Общо взето освен зърнопроизводството, другите

подотрасли в селското стопанство отдавна са на ръба и под него.

Държавата със сигурност трябва да контролира вноса на храна по границите, но много ПОВЕЧЕ трябва да субсидира, защитава всячески и да се стреми да увеличава РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО (ОВОЩАРСТВО, ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВО, ЛОЗАРСТВО, ЖИВОТНОВЪДСТВО) , защото по КАЧЕСТВО - НАТУРАЛНОСТ, ВКУС и МИРИС нашата продукция е несравнима, спрямо вносната, а това е най-важното. А не като чуждата такава - само визуално добре и до там.

За съжаление реалността е друга. Никой не го е еня за Земеделието.

ДОКОГА?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2385 0

Свързани новини

Водещи новини