Нови 8 зарядни станции за електроавтомобили в София

  • 30 септември 2022 12:23

  • 818
  • 0
Нови 8 зарядни станции за електроавтомобили в София
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

8 нови зарядни станции за електрически коли откриха днес в София. 4 от тях се намират в буферния паркинг на метростанция "Национален стадион Васил Левски", а останалите 4 - на паркинга "Шандор Петьофи" до НДК, съобщава "24 часа".

Те зареждат напълно безплатно.

Преди няколко месеца Столичният общински съвет прие решение за изграждането на 21 нови зарядни точки, а четирите нови от днес са отделно от тях.

Така зарядните станции на паркинга стават общо осем.

С 220% процента са се увеличили зарежданията на такива станции само за последните 9 месеца, а над 160 са зарежданията на месец на тези зарядни станции.

Четири нови електрически станции за зареждане на автомобили ще има от утре в София

"Искаме да направим услугата по-достъпна за гражданите, за да ги стимулираме да използват екологичния транспорт", каза представителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който откри станциите в паркинга на стадиона заедно с председателя на комисията по екология Лорита Радева и ръководството на ЦГМ.

В момента електрическите коли не плащат за синя и зелена зона, както и годишен данък. 

"Амбицията ни е във всеки подземен паркинг и новите наземни паркинги да се поставят такива съобщения, където има такава техническа възможност", каза още Георгиев.

Предстои поставянето на нова такава точка в квартал "Надежда". Новите 21 точки ще бъдат в различни райони на столицата, а не само в центъра.

Георгиев апелира хората да освобождават местата своевременно, тъй като интересът е голям.

Цветелина Кирилова
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини