Весела Лечева: Огорчена съм от поругаването на българския химн в Северна Македония

  • 28 септември 2022 15:46

  • 517
  • 3
Весела Лечева: Огорчена съм от поругаването на българския химн в Северна Македония
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия проведе телефонен разговор с директора на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски по повод мача на националните отбори по футбол в турнира Лига на нациите, съощават от пресцентъра на спортното министерство.

Лечева съобщи на северномакедонския си колега, че като министър и спортист е огорчена от поведението на феновете на стадиона, които освиркаха националния химн на България.

„Чрез спорта се градят мостове, той служи за добри каузи, в него няма място за политика. Като член на българското правителство съм огорчена от това, на което станахме свидетели. Като бивш спортист знам, каква чест е да слушаш химна на страната си и колко грозно може да е неговото поругаване. Страдат не само футболистите, но и всички фенове на играта“, каза Лечева в разговора си с Мойсковски и изрази надежда, че спортният терен е мястото, на което нашите народи трябва да градят приятелства, а не да враждуват.

Директорът на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски каза от своя страна, че нито той, нито правителството на неговата държава одобряват подобно поведение на спортно събитие и разбират напълно позицията на българската страна.

Външното ни министерство осъди поругаването на българския химн в Скопие

Това е причината чрез Министерството на външните работи на Северна Македония да бъдат поднесени извинения ден след футболния сблъсък на стадион „Тоше Проески“ в Скопие.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
517 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДИЛБЕР ТАНАС

2022.09.28 | 16:09

3
НА МАКЕДОНЕЦ У ГЪЗЪ - КОЛЕЦ !
ARMAKEDON

2022.09.28 | 16:08

2
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !!!
Торук Макто

2022.09.28 | 15:56

1
И на всичко отгоре ще откриват паметник на Батман...щото бил тоден в град Прилеп...!!!

Добави коментар

Водещи новини