Веско Ешкенази се оплака от наши сънародници, качили се на самолет без билет

  • 28 септември 2022 12:14

  • 1335
  • 1
Веско Ешкенази се оплака от наши сънародници, качили се на самолет без билет
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Световноизвестният български цигулар Веско Ешкенази разказа на профила си във Фейсбук за пробив в сигурността на летището в Мюнхен - българи получили бордни карти и се качили в самолет, без да имат билети.

На летище "Хийтроу" е задържан мъж, блъснал с кола четирима души и опитал да избяга

Ето какво постна музикантът:

Двама наши съграждани, неволно или с предумисъл, успяха да направят пробив в системата за сигурност на мюнхенското летище, като се качиха на самолета, с който летях тази вечер от Мюнхен за София без билети! Аз превеждах на двамата в самолета поради факта, че се намирах най-близо до екипажа. Не мога да споделям детайли от разговора по причини са сигурност, но мога да разкажа за случката.

 

Мъж и жена с български лични карти бяха свалени от самолета на Луфтханза вследствие професионалното отношение към работата си на едната от стюардесите на борда на полета, която забелязва несъответствие в броя на пътуващите.

 

Изведнъж се оказа, че на борда има двама души в повече. Те са получили бордните си карти на чекин гише на летището в Мюнхен, показвайки личните си карти без да имат билет. Тъй като в списъка на пътуващите е имало двама пътници с подобни, но не същите на техните имена, служителката на чекин гишето не забелязва разликата в имената и принтира бордни карти на двамата “късметлии”. На паспортен контрол също не засичат нарушението, защото там се проверява само документа за самоличност.

 

И така нашите хора се отзовават в самолета за София с дублирани места.

 

Пилотът на самолета ми сподели, че в 26-годишната си практика като пилот за авиокомпанията не помни подобен случай. Вече се провежда разследване, като този случай се категоризира като сериозен пробив в системата за сигурност на летището. Дано скоро този пробив бъде оправен, защото сценариите за злоупотреба могат да са доста страшни.

 

Но днес едно е сигурно - мои сънародници нарочно или неволно отново успяха да “надвият” системата!...

 

Цветелина Кирилова
1335 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ZeЛЕвСКИ

2022.09.28 | 13:49

1
НАЙ-ВЕРОЯТНО СА ИНДО-БЪЛГАРИ....

Добави коментар

Водещи новини