Тони Николов (журналист): Не сме спечелили мача на омразата със Северна Македония

  • 27 септември 2022 18:42

  • 1592
  • 4
Тони Николов (журналист): Не сме спечелили мача на омразата със Северна Македония
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Ако видим какво се случва на многохилядните митинги в Скопие със скандирания срещу България, не може да сме кой знае колко изненадани. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Тони Николов по повод снощния футболен мач в Скопие между Северна Македония и България, който националите ни спечелиха, като бяха бурно освирквани и обиждани през целия мач. Освиркан беше и химнът на България.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 748

В случая голяма роля има политиката. Едни и същи неща се повтарят през годините, а в Северна Македония има омраза към България, заяви Николов.

Той коментира и одобряването от България на т.нар. френско предложение за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. 

Реакциите в Скопие: Болезнена загуба, народът искаше да бием в нещо лошите съседи

При България въпросът не беше само на национално достойнство, но и на голям исторически и политически жест. Виждаме обаче, че промени промени в конституцията на Северна Македония няма да се случат сега. Промени в Скопие може да има след 10-15 години, посочи журналистът.

Хората в Северна Македония са капсулирани в собствената си омраза. Трябва да има дългосрочно стратегическо решение на въпроса, трябва да има среща лице в лице. Спечелихме мача снощи, но по отношение на омразата нищо не сме спечелили. На омразата трябва да се отговори с добро и с разумност, няма друг начин. Трябва да има една последователна политика. Трябва да искаме настоящето си във вид на история, каза още Тони Николов.

 

Константин Тодоров
1592 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.27 | 22:29

4
България ДА ДЕРОГИРА ДОГОВОРА ЗА ЕВТИНИЯ ТОК С МАКЕДОНИЯ.Само ВЪЗРАЖДАНЕ ще ги оправи.

2022.09.27 | 20:18

3
като украйнците, едно към едно
Цв

2022.09.27 | 19:26

2
Това не са хора за ЕС. Не че ние сме, но те са глутница!

2022.09.27 | 19:05

1
Когато ч.укам някого не ми дреме дали ме мрази

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини