Водещите новини! Първите бягащи от Русия са синчетата на олигарсите. Македонското МВнР осъди освиркването на химна ни (и още…)

  • 27 септември 2022 13:27

  • 1316
  • 0
Водещите новини! Първите бягащи от Русия са синчетата на олигарсите. Македонското МВнР осъди освиркването на химна ни (и още…)
© Getty Images/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 септември   

 

„Европа трябва да затвори границите, според мен. Не трябва да приемаме тези бежанци. В първите редици няма да бъдат нуждаещите се, а синчетата на олигарсите“. 

Това каза в ефира на БНТ ген. Димо Гяуров – бивш директор на Националната разузнавателна служба у нас.

„Преди да се стигне до ядреното оръжие, Путин има още други ужасни оръжия за използване. Ако войната не върви по плана на Путин, можем да очакваме по-радикални действия”, каза още той и смята, че има вероятност да обяви официално война след съответни резултати от референдума.

По повод срещите при премиера и президента във връзка със случващото се в Русия, генералът е на мнение, че обсъжданото в последните дни не е било необходимо и смята, че служебният кабинет трябва да бъде по-активен по отношение на НАТО.

Ген. Гяуров: В първите редици на бягащите от Русия са синчетата на олигарсите

***

Уругвайската полиция арестува началника на личната охрана на президента вчера в резиденцията му за предполагаемо участие в схема, чиято цел е била да помогне вероятно на стотици руски граждани да получат уругвайски паспорти незаконно, предаде Ройтерс.

Схема с руски паспорти в Уругвай

***

Президентът на Казахстан обеща закрила за руснаците, които бягат от мобилизацията

***

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди случилото се вчера на стадиона в Скопие, по време на футболната среща между националните отбори на Северна Македония и България, което оценява ката „израз на език на омразата”, предава БТА.

МВнР на Северна Македония осъди освиркването на българския химн

***

Обяснението на фирмата превозвач било, че в автобуса няма места, но по думите на мъжа други четирима души са били качени в него. Виждайки ситуацията, непознати хора превозват мъжа и кучето му с кола до столицата.

Журналистът изчакал автобуса в София и поискал обяснение от шофьора. Той потвърдил, че е отказал достъп на незрящия мъж с аргумента, че нямал билет.

Фразата, която извадила от равновесие Идакиев, по думите му била: „Вие знаете ли това куче какво може да направи в автобуса”.

Не пуснаха незрящ мъж и неговото куче водач в автобуса Кюстендил-София

***

Във видеото се упоменават и т.нар. "пет свободи" за всяко животно  - достъп до храна и чиста вода; защита - подслон и достатъчно пространство за живот; спокойствие и сън, медицинска грижа; възможност за социализация със себеподобни, коментират от "Четири лапи".

В "Четири лапи" вярваме, че всяко животно заслужава живот, в който не е подложено на страдание и се отглежда с уважение и разбиране. Жестоката практика на "танцуващите мечки", за щастие, вече не съществува. Но тяхната тъжна история и тази за спасението на мечките, не трябва да спира да се припомня, за да не се повтаря никога", коментира Деница Славова, ръководител “Комуникации” в организацията.

Видео разказва за кафявите мечки и грижата за тях в България

***

„Г-н Борисов още миналата година го поканихме на дебат, сега пак го поканихме, но дебат за съжаление не се състоя. Доста е безотговорно да нямаме истински дебат за бъдещето на България“.

„ГЕРБ имат сериозен проблем с начина, по който ние управляваме финансите на страната и икономическата програма, който сме заложили, която е много по-социална, т.е. повече средства за образование, здравеопазване, пенсии, детски градини. Но от ГЕРБ искат да вървим към постна пица и нулев дефицит, защото за тях това е по-важното“.

Василев: От ГЕРБ искат да върнат постната пица, докато ние предлагаме по-силна социална програма

***

Европейският съюз не може да продължи преговорите със Сърбия за присъединяване, ако Белград не се съгласува със съюза по въпроса за санкциите срещу Русия, обявиха Социалдемократите - втората по численост група в Европейския парламент.

Така тази група коментира подписването на план за консултации между министерствата на външните работи на Сърбия и Русия в Ню Йорк, в рамките на Общото събрание на ООН.

„Много разочароващо от държава, която се стреми да се присъедини към ЕС", написа евродепутатът от Социалдемократите от Хърватия Тонино Пицула.

Сърбия не може да продължи преговорите с ЕС, ако не въведе санкции срещу Русия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини