Видео разказва за кафявите мечки и грижата за тях в България

  • 27 септември 2022 10:20

  • 663
  • 0
Видео разказва за кафявите мечки и грижата за тях в България
©

Видео от образователната поредица за отговорна грижа към животните разказва за кафявите мечки и опазването на вида в България. Това съобщиха от неправителствената организация "Четири лапи". Видеото е осъществено съвместно с платформата "Уча.се". 

Краткото филмче разказва за несъществуващата вече практика за танцуващите на улицата мечки, за защитата на тормозените животни и за създаването на Парка за мечки в Белица, който е създаден у нас преди повече от двадесет години от „Четири лапи“ и фондация "Бриджит Бардо". Отбелязано е, че кафявата мечка е защитен вид, а у нас се среща в югозападната и централната част.

Във видеото се упоменават и т.нар. "пет свободи" за всяко животно  - достъп до храна и чиста вода; защита - подслон и достатъчно пространство за живот; спокойствие и сън, медицинска грижа; възможност за социализация със себеподобни, коментират от "Четири лапи".

В "Четири лапи" вярваме, че всяко животно заслужава живот, в който не е подложено на страдание и се отглежда с уважение и разбиране. Жестоката практика на "танцуващите мечки", за щастие, вече не съществува. Но тяхната тъжна история и тази за спасението на мечките, не трябва да спира да се припомня, за да не се повтаря никога", коментира Деница Славова, ръководител “Комуникации” в организацията.

Видеото за мечките е третото поредно от поредицата. Предишните две бяха посветени на домашните любимци - за кучетата и за котките. Относно котките, клипът насочва вниманието към живота на улицата и възможностите за ограничаване на популацията. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини