Водещите новини! Жълтите павета: „ремонтът за 17 млн. лв. издържа едва седмица“. Руски самолети доближили въздушното ни пространство (и още…)

  • 26 септември 2022 19:18

  • 2812
  • 2
Водещите новини! Жълтите павета: „ремонтът за 17 млн. лв. издържа едва седмица“. Руски самолети доближили въздушното ни пространство (и още…)
© Getty Images/Спаси София/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 септември   

 

„Спаси София" разпространи днес снимки и видео, на които ясно се вижда, че само седмица след края на ремонта на жълтите павета, отново е време за ремонт на ремонта.

„За нас е шокиращо, че ремонтът за 17 млн. лв. издържа едва седмица. Шокиращо е, че в самия център на София се допуска подобно отношение към един от символите на нашия град и защитено културно наследство.“, заяви Андрей Зографски от "Спаси София", цитиран от пресцентъра на организацията.

"Спаси София": Жълтите павета се разпадат само седмица след края на ремонта им

***

Руски самолети са доближили въздушното пространство на България на два пъти през февруари и март. Това заявиха от Министерството на отбраната на Испания, което обяви за приключила тазгодишната си кампания по Air policing в рамките на НАТО.

Руски самолети на два пъти са доближили въздушното пространство на България

***

Украинците в окупирания от Русия град Мелитопол в Южна Украйна се страхуват, че може да бъдат мобилизирани от Москва след референдума за присъединяване към Руската федерация, на който някои граждани са били принудени на гласуват под дулата на оръжията, каза днес украинският кмет на града Иван Фьодоров.

Кметът каза, че последният официален маршрут от Мелитопол към територията, контролирана от Украйна, е бил затворен, а опасенията на местните жители се засилиха след началото на четиридневния референдум в петък.

Украинците в окупирания Мелитопол се страхуват от мобилизация

***

САЩ помага на Украйна с нови 457,5 млн. долара

***

Мъж в Русия се самозапали: Не искам да се бия в Украйна

***

Над 261 хил. мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация

Ето колко мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация до момента

***

Казахстан остава предпочитана дестинация за бягащите от мобилизация руснаци

***

Един месец гледам кой ли не да обяснява едни много красиви изречения... животът ми мина в това да ги търпя тия дърти мутри – от 90-те години ги гледам, сега вече ги гледам с костюми как обясняват, че трябва да има стабилност. Искам да ги разкарам, ето това ме задържа в политиката.

Ицо Хазарта: Нагледах се на дърти мутри, искам да ги разкарам

***

Вчера посетихме много села в община Доспат. Срещнахме се с много хора, но за жалост трябва да споделя, че най-истинските разговори се водеха по мазетата, а не по площадите. Чухме много обезпокоителни факти и изводът за нас е, че трябва да отделим по-голямо внимание на община Доспат. Това заяви в профила си във Фейсбук Михал Камбарев, водач на листата за Смолян на "Продължаваме промяната".

От ПП алармираха за обезпокоителни случаи на репресии в Доспат

***

„Продължаваме промяната“ следи с тревога действията на служебното правителство по възстановяване на стари модели на управление на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ПП.

Последното е свързано със сигнала, който българският малък и среден бизнес получава от намеренията на служебния министър Пулев за смяна на състава на Надзорния съвет на ББР и серия негови неверни внушения, че банката не функционира ефективно.

Имаме поне 9 аргумента против действията на служебното правителство, които могат да върнат модела ГЕРБ в банката: ↓

ПП предупреждава за опит за възстановяване на модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР

***

„Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се състави парламентарна анкетна комисия, която да изясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от действията на премиера Бойко Борисов, с които е поставил българската държава в енергийна зависимост от Русия и обслужил плановете на Путин за война срещу Украйна и цивилизования свят“.

ДБ: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта "Турски поток"

***

 

Novini.bg
2812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ганчо

2022.09.27 | 06:28

2
Това са фирмите на Кирчо ,Кокорчо ,понокио и корни.

2022.09.26 | 21:31

1
Изглежда, автентично.

Добави коментар

Водещи новини