Ограничават движението по част от АМ "Хемус" в посока Варна до 30 септември

  • 26 септември 2022 18:18

  • 550
  • 0
Ограничават движението по част от АМ "Хемус" в посока Варна до 30 септември
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

До 30 септември се ограничава движението между 38-ми и 39-ти км на АМ „Хемус“ в посока Варна, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Причината е ремонт по настилката на виадукта при км 38+540. На съоръжението ще се извърши ремонт по асфалтовата настилка и ще бъде положена маркировка.

Трафикът в участъка ще се осъществява двупосочно в платното за София. Ще има по една лента за движение в посока Варна и в посока София. От АПИ напомнят, че е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – до 50 км/ч. 

Пуснато е движението в ремонтираната тръба за София на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус"

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година, посочват от агенцията. По тази причина се организира запитване до гражданите кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на АПИ. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ - формуляр. 

Филип Епитропов
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини