Водещите новини! Призован за мобилизация откри огън във военен комисариат. Зеленски: Ядрената война може да се окаже реалност (и още…)

  • 26 септември 2022 13:16

  • 840
  • 0
Водещите новини! Призован за мобилизация откри огън във военен комисариат. Зеленски: Ядрената война може да се окаже реалност (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 септември   

 

Миналата седмица, в сряда, руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация за резервистите в опит да обърне развоя на войната в своя полза, но решението му отприщи сериозна вълна на протести и недоволства в цяла Русия.

Към днешна дата хиляди са арестуваните, излезли да протестират срещу мобилизацията, или отказали да се явяват пред военен комисариат. Според западната преса, за да избегне обществения гняв, Путин се e скрил в едно от своите имения в Новгородска област.

Сателитни снимки показаха предполагаемото място, където се укрил Путин, след като обяви мобилизацията

***

Въоръжен мъж бе задържан, след като откри огън във военен комисариат в руската Иркутска област.

Военният комисар Александър Елисеев е в реанимация, състоянието му е много тежко (...) Нападателят бе веднага задържан. Той със сигурност ще си понесе наказанието, заяви в Телеграм губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев.

Губернаторът уточни, че нападението е било извършено във военен комисариат в град Уст Илимск, индустриален град в Сибир, който се намира на 600 км северно от Иркутск.

Руснак, призован за мобилизация, откри огън във военния комисариат

***

Стрелба в училище в Русия, има много жертви

***

„Не мисля, че той блъфира. Мисля, че светът го възпира и ограничава тази заплаха. Трябва да продължим да оказваме натиск върху него и да не му позволяваме да удължава войната“.

Зеленски: Ядрената война може да се окаже реалност

***

Ген. Събев: Путин може да предизвика предупредителен ядрен взрив високо над Черно море

***

Блъфира ли Путин? Експерти коментираха ядрената заплаха

***

С 300 000 души неподготвена армия Путин няма да обърне хода на войната. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България”  ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

„Мобилизацията в Русия цели няколко неща. Първо, да се попълнят загубите на руската армия с окупационни сили. Второ - нищо чудно това да е начин за прибиране на неудобните и тези, които не харесват режима. Путин си подпали чергата под краката. Ако обикновеният руснак досега не се замисляше много какво се случва отвъд границата на Русия, сега войната похлопа на врата му”, каза още той.

Ще обърне ли Путин хода на войната?

***

Най-ниската избирателна активност в историята на Италия доведе до победа на крайнодесните, сочени за наследници на фашизма

Италия регистрира най-ниската избирателна активност в историята си

***

Проверка за картел при предлагането на твърди горива за отопление - дърва за огрев, пелети и въглищата за битови нужди

Омбудсманът поиска от КЗК проверка за картел при продажбата на дърва, пелети и въглища

***

КНСБ: Личната инфлация на всеки работещ е приблизително 50%

***

- Г-н Рибарски, ще има ли страната на достатъчно газ за предстоящия зимен сезон и на каква цена?

- Да, доставките ще бъдат подсигурени, ако се продължи по стъпките, които предприехме по време на кабинета Петков. Имахме възможност цената на тези доставки да е с доста голяма отстъпка. Служебният кабинет обаче реши да откаже шест от договорените кораба с втечнен газ и да поръча само един. При това с неясни аргументи. А при тях цената беше с 30 долара по-ниска от европейската. Сега, за да се осигурят доставките, ще се премине на варианта с обявяване на търгове.

Радослав Рибарски, ПП: Договорихме ниски цени на доставки на газ и гарантирани количества

***

15-годишен с мозъчно сътресение след бой в габровско училище

***

Отложиха делото срещу Местан за катастрофата със загинало дете

***

 

Novini.bg
840 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини