Мъж почина пред Спешния център в Самоков

  • 23 септември 2022 07:34

  • 6541
  • 4
Мъж почина пред Спешния център в Самоков
© Кадър - Нова телевизия

Мъж почина пред Бърза помощ в Самоков. Той е чакал пред входа му в кола в безпомощно състояние, докато чака лекар, който да го прегледа и да му помогне. В същия момент обаче дежурният лекар е придружавал линейка, която пътува до София и на негово място не е имало заместник, разказва в ефира на Нова тв. 

Имало е медицинска сестра само в спешното. 

Чичо ми имаше проблеми с бъбреците, има бъбречна недостатъчност. Получи пристъп. отидохме в Бърза помощ, излезе една жена оттам и каза, че в момента няма доктор. Тя не можа да помогне. А в това време чичо ми лежеше безпомощен, проснат на задната седалка на колата, разказва Петър Илиев, племенните на починалия. 

Близките на починалия са направили клип в момента на посещението, което са изпратили до медиите. 

В този момент лекарят и медицинска сестра са придругавали с линейка пациент до София, който е бил в много тежко състояние. Във филиала е останала една медицинска сестра, която няма право да извършва никакви действия без ръководството на лекар. Но искам да подчертая, че филиалите за спешна помощ в областта не са филиали на спешните отделения на болниците, коментира Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

Работното място на екипите е в линейките, а не във филиалите. Медицинската сестра е знаела състоянието на впоследствие починалия човек, то е било изключително тежко. През изминалата година и повече нашите екипи почти на всяко дежурство се отзовават на сигнали за този човек. Според сестрата след 6-7 минути е слязъл лекар, след това още един, за да се извърши пълен обем на реанимационните действия, които обаче са  се оказали напразни. Няма как да знаем в колата ли е починал или по-рано. Но според информация на лекарите състоянието му е било несъвместимо с живота, посочи тя. 

Калина Христова
6541 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Браво

2022.09.23 | 12:51

4
Само така. Все пак.... всеки знае ме отиде ли в Българска болница шансът да оцелее е драстично занижен. По вероятно е да се излекува човек от някой шаман или магьосник от колкото в Българска болница. Такава е фактологията.

2022.09.23 | 09:23

3
Дежурните лекари сигурно са 1-2 и отговарят за по 1000 човека, но пък директорите са поне 20
Пешо

2022.09.23 | 08:29

2
Само мангофците ги оправят тези утрепки
чифутска демокрация

2022.09.23 | 08:10

1
ТАКА, СЕ УНИЩОЖАВА НАСЕЛЕНИЕТО, ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ.

Добави коментар

Водещи новини