Затвориха за движение моста над река Мъртвица в Карловско

  • 21 септември 2022 14:17

  • 562
  • 0
Затвориха за движение моста над река Мъртвица в Карловско
© Булфото (архив)

След консултации с "Пътна полиция" и Общинската комисия по безопасност на движението, Кризисният щаб реши да затвори моста над река Мъртвица на пътя между селата Дъбене и Войнягово, съобщиха от Общината.

Преценено бе, че пътят се нуждае от допълнително разширяване и укрепване, с цел безопасно преминаване на автобуси, камиони и друга едрогабаритна техника.

Междувременно ПФК „Левски 1914“-София и ОФК „Левски Карлово“ ще изиграят благотворителен мач на 25 септември - неделя, от 16:00 часа на стадион „Васил Левски“ в Карлово, като всички приходи от срещата ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията в общината.

Всеки може да се включи в инициативата, закупувайки си виртуален билет "Заедно за Карлово". Те се продават в официалния магазин на ПФК Левски, в мрежата на Eventim и онлайн.

В Карлово билетите ще бъдат пуснати в продажба на 23 септември - петък, от 10:00 часа на ул. „Гурко“ - до бившите Хали и на касите на стадион „Васил Левски“ на 25 септември, от 14:30 часа.

От 14:00 часа в камерната зала на народно читалище "Васил Левски - 1861 г." в Карлово ще се проведе среща на ръководството на клуба в лицето на Наско Сираков, Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров с привърженици.

Организаторите ПФК „Левски 1914“ София и Община Карлово, както и билетната мрежа Eventim, ще предоставят всички приходи от футболната среща на пострадалите от наводненията карловски села.

Община Карлово организира DMS-сметка за наводнените села

Припомняме, че Общинският съвет Карлово взе решение за създаване на Обществен съвет за управление на даренията за подпомагане пострадалото от наводненията на 2 септември население. Председателят на ОбС Доньо Тодоров представи вчера докладната записка и поясни, че Общественият съвет е временно действащ орган, имащ за цел осигуряване на откритост, справедливост и ефективност при управлението на събраните дарения.

Междувременно във връзка с постъпили запитвания на жители на село Каравелово, Кризисният щаб уведомява, че е изготвен график за работа по отстраняване на щетите в селото, както следва:

- от 20 до 25 септември - карето между улиците „Христо Христов“, „1-ви май“, „Гена Павлова“ и „Бистрица“ в участъка от ул. „Г. Димитров“ до ул. „Вл. Ленин“
- от 26 септември до 3 октомври - ул. „Еделвайс“
- от 3 до 10 октомври - ул. „Съединение“ и участъка между улицата и реката
- от 10 до 15 октомври - ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“
- от 15 до 25 октомври - стадион

Възможни са минимални отклонения от графика, за което населението ще бъде уведомено своевременно.

Виолета Симеонова
562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини