МВР засилва мерките на пътя в цялата страна, пуска и допълнителни екипи

  • 21 септември 2022 10:26

  • 701
  • 0
МВР засилва мерките на пътя в цялата страна, пуска и допълнителни екипи
© Булфото (архив)

В Деня без загинали на пътя МВР засилва мерките с цел да няма жертви при катастрофи. Това заяви пред медиите Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Акцията днес е по повод започналата на 16 септември Седмица на безопасността на пътя. Тя се провежда за седма година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. 

Всички служители на МВР, които са на пътя, както и допълните сили, ще контролират движението. Апелът на пътната полиция е пътуващите да не забравят да използват предпазни колани.

Всички технически средства ще бъдат използвани днес. Целта ни е да изведем от движението всеки, седнал зад волана след употреба на алкохол, обясни Близнаков, като отбеляза, че след 15 септември движението в населените места е изключително интензивно.

21 септември - Ден без загинали на пътя

За първите 20 дни на септември МВР отчита по-малко катастрофи, спрямо същия период миналата година. Загиналите също са по-малко - с девет. През изминалото денонощие няма загинали при катастрофи, посочи още Лъчезар Близнаков, цитиран от БТА.

В рамките на европейската инициатива 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

Владимир Василев
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини