Министерство на културата обсъди подготовката за 150-годишнината от гибелта на Васил Левски през 2023 г.

  • 20 септември 2022 16:15

  • 904
  • 2
Министерство на културата обсъди подготовката за 150-годишнината от гибелта на Васил Левски през 2023 г.
© Министерство на културата
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с предстоящата през 2023 г. 150-годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, министърът на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си проведе на 19.09.2022 г. среща с представители на държавни институции, на общини, на ОбК „Васил Левски“, на Фондация „Васил Левски“, на висши учебни заведения, неправителствени организации и национални медии, съобщават от пресцентъра на културното министерство.

На срещата бяха обсъдени дейностите по подготовката и отбелязването на значимата юбилейна годишнина.

В дискусията участваха зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, както и директори на държавни културни институти в областта на културното наследство.

Основната цел на срещата бе също да се обсъди съставът на Националния инициативен комитет и да се направят предложения за прояви и събития, свързани с предстоящата годишнина, които да бъдат включени в Национална програма.

Участниците приеха състава на Националния инициативен комитет с направените допълнения.

Министърът на културата: Трябва да благодарим на Турция, която пое огромна част от реставрацията на Желязната църква

Дискутирани бяха и планираните до момента от институциите и организациите дейности за отбелязване на годишнината.

Посочени бяха и следващите действия, които ще предприеме Министерството на културата, по организацията и изготвянето на Национална програма с конкретни събития за отбелязване на годишнината.

Цветелина Кирилова
904 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.20 | 16:33

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ху Кеърс

2022.09.20 | 16:29

1
Няма ли с какво друго да се занимавате и да се дадът тези пари за нещо важно в настоящето и бъдещето вместо тази древна лирическа история. На този литературен ваш герой.

Добави коментар

Водещи новини