Вицепрезидентът Йотова откри 25-ия Международен фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира

  • 20 септември 2022 15:01

  • 655
  • 1
Вицепрезидентът Йотова откри 25-ия Международен фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира
© Пресцентър на президентството
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри в Тополовград юбилейното 25-о издание на Международния фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, което се провежда под неин патронаж, съобщават от прессекретариата на президентството.

В приветствието си Йотова благодари за амбицията и усилията за утвърждаване на фестивала като значимо културно събитие на община Тополовград, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, на Министерство на културата, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища.

В тазгодишното издание на фестивала, който продължава до 25 септември, се включват участници от цяла България и наши сънародници от Украйна, Молдова, Италия, Сърбия.

„Изкуството е по-силно от войната и неволите. Когато се потопи в магията на изкуството, човек заживява с героите и техните съдби и забравя трудностите. Изкуството дава необходимия лъч надежда, че ще преборим кризите“, изтъкна в приветствието си вицепрезидентът. Тя благодари на участниците за таланта, амбицията и всеотдайността и посочи, че редица велики актьори са направили първите си стъпки като любители.

 

Илияна Йотова откри учебната година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул

Цветелина Кирилова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.20 | 16:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини