Емануил Йорданов: Трябва да бъдат обявени имената на полицаите, помагали на Семерджиев

  • 13 септември 2022 17:22

  • 1639
  • 2
Емануил Йорданов: Трябва да бъдат обявени имената на полицаите, помагали на Семерджиев
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Случаят "Семерджиев" не е изолиран и говори за едно много порочно кадруване в МВР. След като може да се окаже, че в един момент голям брой служители толерират един престъпник". Това заяви пред БНР адвокат Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Той посочи, че трябва да бъдат обявени имената на 40-имата служители, помагали на Георги Семерджиев, и не изключи възможността протекцията да е и от по-високо ниво: "Трябва да припомним, че на мястото на катастрофата се беше появил неизвестен човек с бели дрехи, за когото не се знаеше какво прави там. А по-късно се появи твърдение, че същият човек е бил прокурор, който не е ангажиран по случая, но не се намери кой да ни каже това така ли е и ако той е действително прокурор, какво е правил там".

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Семерджиев

Според него има достатъчно хора, които постъпват на работа в МВР, водени от идеализъм и от желанието да работят за спазване на законите в България: "За съжаление, когато отидат на място (започнат работа в системата - б.р.) , заварват по-различни неща и виждаме какво се случва". 

 

Константин Тодоров
1639 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.13 | 20:23

2
Прав си ,това е истинската юафия
ЧАШКО ДАМАДЖАНАТА

2022.09.13 | 18:53

1
Емануил Йорданов: Трябва да бъдат обявени имената на полицаите, помагали на Семерджиев. ПЪРВОТО ИМЕ НА ПОЛИЦАЙ НОМЕР ЕДНО Е НА ЧАШКО ДАМАДЖАНАТА- Бойко Рашков. не случайно го готвеха за шеф на КПКОМПИ. Червените от ПП промяната сега го издигат за кандидат депутат водач на листата им на Перник.

Добави коментар

Водещи новини