Кметът на Карлово: Пострадалите селата ще бъдат възстановени до средата на 2024 г.

  • 10 септември 2022 16:23

  • 1186
  • 6
Кметът на Карлово: Пострадалите селата ще бъдат възстановени до средата на 2024 г.
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Щетите от пороя в Карловско са огромни. Ще трябва да възстановим пострадалите села. Това заяви  в предаването „Офанзива” по Нова нюз кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"По моите предварителни разчети, щетите са на стойност около 60 млн. лв. Но може би ще се окажат повече. Скъсани са 7 моста на общински пътища и 11 моста в населените места. Разрушени са около 150 декара общински пътища", посочи той. 

Помощите за пострадалите семейства в Каравелово ще се забавят

Кметът обясни, че са пострадали около 400 къщи в различна степен. Но за всички хора е намерен подслон. Осигурени са храна и вода. Селата ще бъдат възстановени на три етапа, вероятно до средата 2024г. окончателно. В началото на другата седмица, от община Карлово ще знаят, колко семейства имат нужда от временни жилища.

„Дали е имало сеч, ще разберем когато приключи проверката, назначена от министъра на земеделието. Факт е, че когато обикаляхме засегнатите места, не видяхме „гола” сеч. Видяхме, че по-малките и по-големите реки над селата Богдан, Каравелово и Слатина, са излъскани до скала. Което означава, че всички храсти и дървета са довлечени в селата”, разказа още кметът.

Кабаиванов  уточни, че са коригирани голяма част от коритата на реките, за да се предотвратят нови бедствия. Държавата ще финансира общината по няколко линии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1186 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
питайте тиквата

2022.09.10 | 18:39

1
Който не помни Стражица, ще си я припомни, ако дойдат на власт тиквите.
питайте тиквата

2022.09.10 | 21:31

6
той тогава пазеше виновните, свинчо, той и баща му ;)

2022.09.10 | 19:02

2
що, за Стражица пак ли той е виновен?
Тоя е наглец!

2022.09.10 | 20:27

5
Какви "съмнения", какви пет лева бе, остатъчен боклук на СедеСе-то на онзи отколешен сарайски ибрикчия, май му викат Румен, който на едни прездидентскси избори спечели "завидните" 2%, ама продължи да си натиска задника и да го играе "политик", завалията! Да не забравяме огромното унижение, на което подложи десните избиратели, като направи от синята партия счупена патерица на сикаджийския престъпни от подземния свят, който ограби, срути и съсипа България! Какви "съмнения", бе подлого Банкянска, теб пък май ти викат КараГлупаков! Повече от ясно е, че безогледната сеч, извършена от сараийски и герберастки фирми на престъпници, е основната причина за трагедията на хората! Не вярвайте на герберастката подлога КабаГлупаков, хора от пострадалите села! Не му вярвайте! Той лъже като дърт циганин! Да, безогледната сеч на горите ви, извършена от сарайско-герберастките престъпници, е причина за трагедията ви! КОЙ ще гласува сега за мерзавците, причинили ви тази трагедия, КОЙ?!
Балканжията!

2022.09.10 | 20:20

4
Ееееей СМЕШНИККК, ВЕДНАГА СИ ПОДАВАЙ ОСТАВКАТА! За 2год. ХОРАТА град издигат!
Балканжията!

2022.09.10 | 20:19

3
Ееееей СМЕШНИККК, ВЕДНАГА СИ ПОДАВАЙ ОСТАВКАТА! За 2год. ХОРАТА град издигат!

Добави коментар

Водещи новини