Водещите новини! Лоши новини за руснаците в Украйна. Хаосът в България бил целенасочен. Подробности за катастрофата до Панчарево (и още…)

  • 07 септември 2022 19:20

  • 4915
  • 7
Водещите новини! Лоши новини за руснаците в Украйна. Хаосът в България бил целенасочен. Подробности за катастрофата до Панчарево (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 7 септември ***

 

Украинското разузнаване разпространи прихванат запис от разговор на руски военнослужещ от Херсонска област със съпругата му. В разговора войникът разказва за загубите, които Русия е понесла в контранастъплението на Киев за отвоюването на южната област Херсон.

„Един от изтребителите ни излетя, но повече не се върна. Сигурно са го свалили. Бяхме ударени два пъти, след като проследиха телефонния ми сигнал. Докато 12 превозни средства се преместваха с понтонен преход, всички бяха ударени доста мощно. Река Днепър в момента е пълна с трупове“.

Руски войник в Херсон: Тук е пълен хаос

***

Прокремълските пропагандни канали бяха "финтирани" от украинската държава.

Става въпрос за видео, циркулиращо най-вече сред медиите, близки до властта в Москва, на което се виждат трупове на украински войници в речно корито. Впоследствие Украйна публикува пълното видео, на което става ясно, че всъщност всичко е една постановка, а "мъртвите" войници се изправят.

Целта на Киев е била да разобличи руската медийна пропаганда на Кремъл по отношение на войната в Украйна – цел, която може да се счита за успешно изпълнена, отбелязва Нюзуик.

Русия се похвали, че е убила украински войници, но всичко се оказа един трик

***

Започнахме много инициатив в рамките на краткия живот на предишния парламент. Въпреки всички заложени "бомби" успяхме да увеличим пенсиите, направихме детските градини безплатни, проведохме реформи в съдебната система“.

Не се отказваме от борбата срещу корупцията и сме непреклонни. "Капитан Андреево" е такъв пример. Бяхме отстранени от власт, след като посегнахме на този канал. Ако е необходимо да се изчегъртват партии, за да се спре корупцията, ще го направим“.

Табутов (ПП): Хаосът в държавата бе създаван целенасочено в последните 12 години, няма как да правим коалиция с ГЕРБ

***

На въпрос с коя политика в предишния парламент най-много се гордее, Минчев заяви, че със социалния пакет. „Повишаването на пенсиите по начин, който е несъпоставим с предходните 12 години. Това е нещо, с което се гордеем, че успяхме да осигурим за българските граждани“.

Никола Минчев в Казанлък: Имаме доста работа за довършване - антикорупция, социален пакет, инвестиционна програма

***

От пресцентъра на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ предоставиха актуална информация за състоянието на 18-годишното момче, което беше настанено в лечебното заведение след тежката катастрофа снощи край Панчарево. 

От ИСУЛ с последна информация за състоянието на момчето, пострадало при катастрофата край Панчарево

***

Прокуратурата с подробности за катастрофата с един загинал и деветима ранени край Панчарево

***

Междувременно, китайската демокрация в действие…

Осъдените са членове на ръководството на профсъюз на логопеди. Те са създали четири електронни книги с илюстрации, в които разказват на децата за демократичното движение в Хонконг.

В една от книгите, озаглавена "Защитниците на селото на овцете", се разказва за глутница вълци, опитващи се да превземат село, в което живеят овце, които се защитават от тях. В една от другите книги вълците са описани като мръсни и пренасящи болести в селото на овцете.

Осъдиха създатели на детски книжки за подстрекателство към бунт

***

Четиригодишно момиченце е починало, след като било свалено на сушата от лодка с мигранти, която се носела по течението в Средиземно море, съобщи днес гръцката брегова охрана, цитирана от ДПА.

61 мигранти са спасени край Крит, 4-годишно дете почина от изтощение

***

Съединените щати съобщиха, че извършили успешен опит с междуконтинентална балистична ракета, съобщава БТА, като се позовава на Пентагона. Тестът е бил обявен предварително, за да бъде избегнато повишаване на напрежението с Русия в разгара на войната в Украйна.

САЩ изстреляха междуконтинентална балистична ракета

***

Ние сме в ситуация, в която можем да кажем, че ще изкараме тази зима, въпреки цялото напрежение, благодарение на подготовката ни, нещо, което никой не можеше да гарантира преди три-четири месеца“, каза Шолц пред Бундестага, който започва днес разглеждането на проектобюджета за 2023 година.

Шолц: Германия ще изкара зимата с кураж и смелост въпреки грешките на ерата Меркел

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4915 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
cska

2022.09.07 | 23:02

7
феик новина
СЛАВА НА УКРАЙНА!

2022.09.07 | 22:26

6
СЛАВА НА ЗЕЛЕНСКИ! ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВИ ДА ИМАТ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ!
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.07 | 20:06

2
Не "лоши новини за русия", а добри новини за целия свят - русия губи позиции, а ВСУ напредват по целия фронт, като за няколко дни си върнаха градове и села, окупирани от руснята след седмици и месеци тежки боеве.

2022.09.07 | 21:49

5
тъп трол

2022.09.07 | 21:48

4
зомби, спри да гледаш и четеш фалшиви новини, цялата война в реално време се излъчва в телеграм , укрите ядат яко бой и ползват цивилни за жив щит , затова руснаците напредват бавно

2022.09.07 | 19:56

1
Много обичат да си съчиняват украинците новини, но и това няма да им помогне, ще измрът до един
KOPTOR

2022.09.07 | 20:15

3
На теб са ти измрели мозъчните клетки

Добави коментар

Водещи новини