Министър Илин Димитров разговаря с кмета на Карлово Емил Кабаиванов

  • 07 септември 2022 18:30

  • 354
  • 0
Министър Илин Димитров разговаря с кмета на Карлово Емил Кабаиванов
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на разговаря днес в Министерски съвет с кмета на Карлово Емил Кабаиванов, за да обсъдят възможностите за помощ и подкрепа на пострадалите от наводненията български граждани.

Министър Димитров съобщи на кмета Кабаиванов, че редица представители на бизнеса вече са предприели или имат готовност и търсят начини как да помогнат. Той е получил запитвания и предложения от представители на туристическия сектор, които са изразили желание да помогнат, като предоставят матраци, легла и друго оборудване за хората, чиито домове пострадаха от водната стихия в района на Карлово. Има и места за настаняване, които са изразили готовност да приемат и да настанят безплатно семейства, чиито домове са негодни за обитаване. Общо 348 са пострадалите къщи, информира кметът на Карлово. 

Властта прие мерки за помощ на засегнатите от наводненията села

Припомняме, че Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) вече отправи призив към своите членове да се дарят легла, матраци, завивки и друго обзавеждане, да осигурят безплатно временно настаняване на загубилите домовете си и на тези, чиито къщи са разрушени, да доставят хранителни продукти, с които да осигурят топла храна и питейна вода. 

Министерството на туризма изразява своето съпричастие към изпадналите в беда български граждани и съвместно с представители на някои от най-големите браншови организации ще направи всичко възможно, за да подкрепи пострадалите и да улесни желаещите да помогнат с обзавеждане и средства да се свържат представителите на местната власт и пострадалите хора. Междувременно, всеки, който иска да помогне, може да позвъни в общинския кризисен щаб на Карлово на телефон 0893 334662, каза кметът на града. 

Кметът на Карлово: Щетите от наводненията са за над 60 млн. лв.

Днес, по покана на министър-председателя Гълъб Донев в заседанието на Министерския съвет се включиха областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на гр. Карлово Емил Кабаиванов, кметът на с. Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те запознаха правителството с обобщена информация за нанесените от бедствието щети и коментираха нуждите на региона от подкрепа от страна на държавата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини