Тежка техника, доброволци и войници помагат за разчистването на пострадалите от потопа села в Карловско

  • 05 септември 2022 12:14

  • 550
  • 0
Тежка техника, доброволци и войници помагат за разчистването на пострадалите от потопа села в Карловско
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Близо 2 месеца ще се разчистват щетите от погрома след опустошителния порой и преливането на река Стряма, но пълното възстановяване на засегнатите карловски села ще отнеме поне една година - това стана ясно от екипите, които работят на терен.

Започна активната работа по третия етап на дейностите, свързани с преодоляване на последствията от бедствието, което споделя района на Карлово. Това е дойността по разчистване, по укрепване и обезопасяване, както и някои ремонтни дейности. За тази цел са необходими техника и хора. Това съобщи на брифинг в едно от пострадалите села - Слатина областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

80-годишната Дела, чийто дом в Слатина е под вода: Вече нямам нищо

"В селата Богдан, Каравелово и Слатина днес тежките машини вече са 69. В момента в село Каравелово работят 10 фадроми, 12 самосвала, 6 верижни багера, 2 камиона със щипка, 60 доброволци и 60 войници. В село Богдан работят 10 фадроми, 1 верижен трактор, 5 самосвала, 4 верижни багера, 1 камион със щипка, 20 доброволци, 93 войници. В село Слатина работят 5 багера, 2 фадроми, 8 самосвала, 2 камиона със щипки, 40 войници, 10 горски работници и 25 доброволци", обясни Стоев.

В наводненото село Слатина имат нужда основно от работна ръка

Горското стопанство в Смолян също се ангажира да изпрати два камиона с щипки и два багера. Получена е помощ и от "Напоителни системи" - Сливен - изпратили са багер в Трилистник, който да работи по възстановяването на скъсаната дига на Струма.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини