След бедствието в Карловско: Разследва се причиняване на наводнение по непредпазливост

  • 02 септември 2022 16:19

  • 2905
  • 4
След бедствието в Карловско: Разследва се причиняване на наводнение по непредпазливост
©
Слушай новината Слушай новината

Няма загинали или пострадали хора след наводненията в Карловско. Това съобщи на брифинг в село Каравелово областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

Щетите са материални. В село Слатина са напълно разрушени три къщи и един магазин. В с. Богдан разрушената къща е една. В село Каравелово има пострадали огради, а някои къщи са частично разрушени.

Първа жертва на наводненията в Богдан

Най-тежка е обстановката в с. Богдан, което беше напълно откъснато от света. 20 бедстващи човека от населеното място са били спасени с хеликоптери.

Дигите на р. Стряма са повредени на две места, но няма допълнителна опасност. Служебният регионален министър ще огледа щетите. 

"Чудо е, че до момента нямаме тежки новини за загинали и пострадали хора. Такъв потоп, излял се от небето, не се случва всеки път“, посочи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

Комисар Николов за бедствието в Карловско: Застрашени са хора, чакат спасителите

Националното следствие също се е заело със случая. Юлиана Петкова - заместник директор на НСлС, посочи, че следователите водят разследване за извършено престъпление - причиняване на наводнение по непредпазливост. По думите ѝ няма доказателства за умишлено действие. 

“На този етап разследваме само наводнение в резултат на което са причинени значителни имуществени вреди. Няма информация за жертви. Нямаме такива доказателства и се надяваме да не бъдат събрани такива. Не изключваме предметът на разследването да бъде разширен. Ще бъдат разпитани длъжностни лица от Басейнова дирекция в Пловдив, по всяка вероятност от структури на “Напоителни системи”, общината и МРРБ”, допълни тя.

Теодора Павлова
2905 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кървави режим?

2022.09.02 | 19:04

4
В СССР такива не било.

2022.09.02 | 16:53

1
явно, Господ е бил непредпазлив...
паула фокс

2022.09.02 | 17:53

3
Prince Ital Joe Feat. Marky Mark - United
паула фокс

2022.09.02 | 17:50

2
ама наяве и тогова

Добави коментар

Водещи новини