БОЕЦ беляза Министерството на енергетиката със знака "Z"

  • 30 август 2022 12:10

  • 650
  • 6
БОЕЦ беляза Министерството на енергетиката със знака "Z"
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Активисти на гражданско сдружение БОЕЦ изрисуваха знака "Z", който е символ на руските военни части в Украйна, на сградата на Министерството на енергетиката в София.

Лидерът на организацията Георги Георгиев поиска среща със служебния министър на енергетиката Росен Христов, но не бе допуснат от охраната. Протестната акция беше излъчена във "Фейсбук". "Със знака на позорната и човеконенавистна путинска власт. Това сте вие - слуги на чужди господари", заяви Георгиев, докато рисуваше Z върху вратите на министерството.

Той нарече Министерството на енергетиката - "Министерството на "Газпром".

Протестиращи разположиха палатков лагер пред МС, готвят се за блокади

В понеделник гражданско сдружение БОЕЦ блокира Министерския съвет опъвайки десетки палатки, и поиска оставката на енергийния министър.  Причината - намеренията на служебния кабинет на Гълъб Донев да възобнови доставките на газ от "Газпром".

Блокадата пред Министерския съвет ще продължи поне до сряда, за когато е предвидено редовно заседание на правителството.  "Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената", заяви Георги Георгиев. 

Служебният премиер Гълъб Донев каза в понеделник, че с "Газпром" се водят разговори за довършване на договора за доставка на газ и че е възможно това да се случи и с неговото разсрочване след Нова година.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
650 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.09.19 | 23:03

6
евтин помяр,посолството ги обожава такива продажни,мастии!

2022.08.30 | 16:16

5
Вярно ли, че Боец щяли да поемат разликата в цената на газа и трябвало да им изпращаме фактурите от Топлофикация?

2022.08.30 | 12:28

4
тъпи идиоти циркаджий
хахахаха

2022.08.30 | 12:17

3
двама ид.иота - един със спрей и един с мегафон правят цирк... защо няма полиция да ги арестува тези мало.умници.... говнара гошо т@пото и другия към краварско нпо, що не питате защо сащ и русия правят търговия за милиарди въпреки военния конфликт и че там воюват едни с други, краварите през марионетката си президент наркоман
Гост

2022.08.30 | 12:15

2
Пази Боже от циркаджии и шоумени. Амин!

2022.08.30 | 12:14

1
Дебили

Добави коментар

Водещи новини