Погребаха култов бар в Пловдив, правят го протестантска църква

  • 29 август 2022 14:08

  • 1156
  • 0
Погребаха култов бар в Пловдив, правят го протестантска църква
© Марица
Слушай новината Слушай новината

Най-известният рок бар в Пловдив – „Полинеро плейс“, вече е в историята. Дестинацията му бе известна на всеки рокаджия и метъл в града, а и в цяла България – ул. „Вратцата“ №5 в пловдивския квартал „Изгрев“. Към днешна дата от бара е останала само конструкцията, както и табелата. Сградата вече има нови наематели, като вътре вече ще се помещава протестантска църква. 

Лошата новина за посетителите, свикнали да прекарват мощни рок вечери в клуба, потвърди пред „Марица“ собственикът Владислав Ботев.  Той разказа, че мястото е работило на пълна пара 17 години. „Помещението е бивш склад, който е собственост на Съюза на слепите в България. През 2005 година го наех като склад и започнах да го трансформирам - втори етаж, коридори, тоалетни, изолации и т.н. -  то беше абсолютно празно. Минаваха годините, нещата се развиваха, плащах си наем, такъв какъвто беше регламентиран“, обясни Ботев. 

По думите му, договорът му за наем изтича догодина през септември-октомври. „Всичко е платено до 31 юли тази година, макар че през последните две години покрай пандемията нещата бяха доста пестеливи като събития - кога отваряме, кога затвряме. Но през май месец тази година новата управа на съюза ми изпрати предизвестие за прекратяване на договора. Аз оспорвах. В крайна сметка на 9 август дойдоха, разбиха вратите. Започна изнасяне. Новите наематели щели да плащат 3-4 пъти повече, за да използват помещението. Естествено, че ще плащат по-висок наем, след като вътре е облагородено и направено, тоест вече е съвсем различно помещение от момента, в който аз го взех“, каза още Владислав Ботев. 

Затвориха емблематична баничарница и дюнерджийница в "Красно село"

Той сподели, че покрай пандемията нещата с бара са изгубили темпо и това е причината да прежали случилото се. Сега Влади има заведение в „Капана“, което носи същото име и ще съсредоточи усилията си там. Няма да спре и да организира рок фестивала „Полинеро рок фест“, чието 15-о издание се проведе в Пловдив по-рано тази година. „Поддържам фронта“, коментира Ботев. 

„Съжалявам само, че този, от който възникна инициативата за прекратяване на договора за наем, е незрящ. Познаваме се, идвал е на разни събития, които слепите правиха при мен от време на време. Съжалявам, че не може да види какво всъщност унищожава“, посочи собственикът на „Полинеро“.

Затвориха нощен бар в центъра на София заради проституция

Връщайки се в годините назад, Ботев си спомни как е започнало всичко и се пошегува, че може да се направи цял сериал с тази история. „Как от нищо направих нещо - в строителен аспект. Стъпка по стъпка, изградено с много любов и с много добри идеи. Приятели ми казват „Каква църква ще правят, като то си беше рок църква!“.  Клубът беше известен в цяла България, има над 1000 концерта, направени в него. Хиляди са „полинеровците“, които страдат от случилото се“, коментира още Ботев. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини