От Камарата на автомобилните превозвачи алармираха за километрични опашки на ГКПП "Калотина"

  • 27 август 2022 16:37

  • 2470
  • 3
От Камарата на автомобилните превозвачи алармираха за километрични опашки на ГКПП "Калотина"
© Pixabay (архив)
Слушай новината Слушай новината

За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт „Калотина“ се образуваха километрични задръствания заради преминаващите през страната ни гастербайтери. На кадри разпространени в социалните мрежи става ясно, че през изминалата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до гр. Драгоман.

Това съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

"Притеснителното в близо 15-километровата опашка, е че българските институции за пореден път не взеха поука от случилото се преди, а то не е еднократно, а повтарящо се вече години наред. С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастербайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят ГКПП „Калотина“. Всички го знаят, само Гранична полиция и МВР са изненадани.

Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Сърбия

В последните седмици десетки загинаха заради тежки катастрофи по българските пътища. Очевидно дори и безопасността не трогва тези, които следва да осъществяват контрол, защото леки и тежкотоварни автомобили изчакват на една опашка без трафикът да бъде контролиран по какъвто и да било начин.

Камара на автомобилните превозвачи в България настоява за спешни мерки за справяне с проблема. На място е задължително да се осигури допълнителен ресурс, който да обезопаси трафика и по възможност да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток, защото поредният пътен инцидент отново ще е за сметка на несъобразената скорост на водача, а не вследствие неговата умора заради многочасовото висене по българските граници".

Филип Епитропов
2470 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини.бг е на мутренска

2022.08.28 | 07:41

2
ку.рва, полуграмотен откаченяк, който пише по дуварите в с София "Радев мри".
Това синьо говно

2022.08.28 | 07:43

3
е умирисал собствения си сайт с някаква Дойчева, пуска тук троянски вируси, да наказва анти-мафиотите.

2022.08.27 | 19:58

1
Цяло лято е така.Безумие

Добави коментар

Водещи новини