Водещите новини! Служебното правителство не спира с рокадите. Появяват се нови подробности за автобуса, убил двама полицаи (и още…)

  • 25 август 2022 19:05

  • 2274
  • 0
Водещите новини! Служебното правителство не спира с рокадите. Появяват се нови подробности за автобуса, убил двама полицаи (и още…)
© Google maps/NovaTV/Булфото/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 25 август ***

 

Гълъб Донев смени зам.-изпълнителния директор на БАБХ. От длъжността е освободен Ангел Мавровски и на поста е назначен Христо Вълчанов.

Христо Вълчанов е бил изпълнителен директор на БАБХ в периода от юли 2021 г. до януари 2022 г. Преди това дълги години е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, като от март 2012 г. до юли 2013 г. е бил неин директор.

Смениха зам.-изпълнителния директор на БАБХ    
***

Задържан е собственикът на автобуса, който тази сутрин удари полицейска кола в Бургас, при което загинаха двама полицейски служители, новината съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Автобусът е собственост на хасковска фирма, закупен е от Кърджали, уточни той.

Министър Демерджиев: Задържан е собственикът на автобуса, убил двама полицаи в Бургас

***

Камера е заснела момента, в който автобуса с мигранти връхлита върху патрулка в Бургас. Кадрите бяха разпространени от Нова телевизия.

Вижте удара между автобуса с мигранти и патрулката в Бургас, отнел два живота

***

Бомбардировките са били отговор на скорошни координирани ракетни атаки на милициите срещу два обекта на американската армия в региона.

Военновъздушните сили на Съединените щати са бомбардирали за втори път в рамките на 24 часа нови позиции на подкрепяните от Иран военни милиции в Източна Сирия, съобщи днес Централното командване на въоръжените сили на САЩ.

САЩ нанесоха втори удар в Сирия

***

Бившият спорен министър от квотата на ИТН Радостин Василев официално създаде собствен проект - "Гражданско Движение Силна България”. Това обяви самият той във "Фейсбук". На предстоящите избори Василев ще оглави листата на "Продължаваме промяната" в Габрово.

Радостин Василев създаде собствено гражданско движение

***

Руската армия потвърди днес, че е нанесла вчера ракетен удар по железопътната гара в Чаплино, Централна Украйна, но каза, че е убила украински военни.

Тази сутрин украинската железопътна компания заяви, че 25 цивилни, сред които две деца, са били убити при атаката с няколко ракети в Днепропетровска област.

Руската армия потвърди, че е нанесла ракетен удар по жп гарата в Чаплино

***

Броят на загиналите при руския ракетен удар по жп гарата в Чаплино в Днепропетровска област достигна 25 души, сред които две деца. Това съобщи Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент. 

Поредната руска атака предизвика широк отзвук сред световните лидери.

Ракетният удар по гара, пълна с цивилни граждани в Украйна, се вписва в модела на жестокостите на Русия. Заедно с партньори от цял свят ще продължим да подкрепяме Украйна и да търсим отговорност от руските служители, написа ръководителят на Държавния департамент на САЩ Антъни Блинкен заяви това в Twitter.

Върховният представител на Европейския съюз Жозеп Борел заяви също, че ЕС категорично осъжда новото отвратително нападение на Русия срещу цивилни граждани в Чаплино в Деня на независимостта на Украйна и подчерта, че отговорните за руския ракетен терор ще бъдат изправени пред съда.

Пример за жестокост: Блинкен и Борел осъдиха руския ракетен удар по гарата в Чаплино

***

„Любовта на бившия руския премиер Дмитрий Медведев към алкохола е била причината той да бъде уволнен от президента на страната Владимир Путин", написа украинската медия ТСН.

Според бившия депутат от Държавната дума Иля Пономарьов ексминистър-председателят е започнал да пие системно малко след като сдал Кремъл на Путин през 2012 г.

„Тук трябва да отбележа таланта на Путин. Той успя да намери точния човек, да го направи верен като куче и да му отплати подобаващо. Медведев получи сладка длъжност, но прегърна алкохола. Точно това ядоса Путин. Той го уволни и назначи почти на никого неизвестния дотогава шеф на данъчната служба на Русия Михаил Мишустин за началник на органа на изпълнителната власт държавата“, каза още бившият законодател.

Владимир Путин уволнил Дмитрий Медведев заради пиянство?

***

Експерти: Версията за украинска следа в случая "Дугина" - възможна, но неправдоподобна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини