Водещите новини! България изгуби $5 млрд. от реверанси към „Газпром“. Рокадите продължават: МОСВ има нов зам.-министър (и още…)

  • 23 август 2022 19:00

  • 2479
  • 5
Водещите новини! България изгуби $5 млрд. от реверанси към „Газпром“. Рокадите продължават: МОСВ има нов зам.-министър (и още…)
© Getty/Булфото/МОСВ/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 23 август ***

 

Казах им, че са луди и че хората, които следят темата веднага ще видят, че офертата е абсурдна (оказа се, че не съм прав - когато я обявиха публично, преобладаваха радостните възгласи от експерти и политици, въпреки че аз като министър не я приех). Интересното, обаче, е това, което ми казаха тогава на срещата: "Не се притеснявайте, г-н министър, във всички медии ще пише, че сте провели ужасно трудни и сложни преговори с нас и сте постигнали невероятно голям успех по условията““.

Как България изгуби 5 милиарда долара от реверанси към "Газпром"?

***

„Основните натовски експерти в Украйна очакват ескалация на конфликта и е възможно да има такава“.

„Рано е да се коментира и да се правят изводи кой седи зад убийството на Даря Дугина. Руската страна избърза с твърденията си от вчера, защото няма окончателни и категорични доказателства.

Аз не мисля, че украинската гражданка ще отиде с 12-годишната си дъщеря да поставя експлозиви. Другото, което буди съмнение, е, че украинската гражданка се заселила и следила Дугина, а не баща ѝ. Рано е да се правят анализи и трябва да изчакаме“.

Цветлин Йовчев (бивш шеф на ДАНС): Служебното правителство рискува да унижи България, ако започне преговори с "Газпром"

***

„Отново ще подчертая, че в момента не е добре да се водят каквито и да е разговори с „Газпром”. 

Промишлените фирми пък трябва да се напънат малко и сами да си осигурят доставки на природен газ, а не да изискват всичко това от държавата. 

Крайно време е българската индустрия да поеме отговорност за собствените си доставки и да не стават оръжия в ръцете на някои политици“.

„Смятам, че, ако изобщо се правят нови разговори с руския газов гигант, то може да се започнат едва след като България има вече направени нови и сигурни свои планове и доставки за втечнен природен газ от други източници.

Едва тогава България ще може да води равностойни разговори с „Газпром”. Но не и сега, защото сме в уязвима позиция и руснаците ще ни поставят отново в трудно приемлива ситуация“.

Енергетикът Христо Казанджиев за novini.bg: Русия използва „Газпром” като политическо оръжие

***

Междувременно

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на позицията заместник-министър на околната среда и водите е назначена Мария Бояджийска.

Рокадите продължават - МОСВ има нов зам.-министър

***

„В днешното литературно четене на позиции на „Демократична България“, Борисов каза, че те искали достъп до изходния код и чак сега ли сме се сетили от ДБ да се присъединим към тях. 

Борисов никога не е боравил добре с фактите, затова искам да му напомня, че текстовете в Изборния кодекс, с които се задължава ЦИК да предостави кода, са внесени от „Демократична България“ през април 2021 г. ГЕРБ гласуваха против“.

Божидар Божанов нарече брифинга на Борисов "литературно четене"

***

Нивото на река Дунав при Русе е на сантиметър от рекорда за най-ниски води

***

От четвъртък (25 август) носенето на маски в градския транспорт вече няма да е задължително.

Проф. Аргирова обяви кога отпадат маските в градския транспорт

***

Никотиновите пакетчета са познати като „снус“. Кутията прилича на такава с дъвки. Заради съдържанието на никотин е забранена за продажба и употреба от непълнолетни.

С разрешение от родителите на 14-годишно подставено лице си купува, дори без въпроса - на колко е години? „Продадоха ми без проблем. Казаха ми да си избера”, споделя момичето.

Децата забравиха за райския газ, ето коя е новата опасна мода

***

 

Novini.bg
2479 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.08.25 | 23:19

5
ВЕЧНА ДРУЖБА С РУСИЯ ! ТЯ НИ ОСВОБОЖДАВА И СПАСЯВА , А НЕ НИ УНИЖАВА !
TASS

2022.08.23 | 23:36

4
кой развали подписания договор, ще ги съдим тия руснаци
5 милиарда са фантазия и те могат да ни съдят,

2022.08.23 | 23:02

2
Че не им плащаме, щото банковите им сметки в евро и долари са замразени от Европейския съюз, затова бяха принудени да продават в рубли.

2022.08.23 | 23:35

3
защо не им харесва български лев, и защо със години ни продаваха най скъпия, кой ще плати разликата
Изгубихме…5кдк

2022.08.23 | 19:17

1
Пет милиарда изгубихме щото Киро Тъпото има голяма уста и гони дипломати

Добави коментар

Водещи новини