Министърът на образованието се чу с директора на гимназията по железопътен транспорт заради бедственото положение в Карлово

  • 22 август 2022 22:31

  • 2283
  • 0
Министърът на образованието се чу с директора на гимназията по железопътен транспорт заради бедственото положение в Карлово
© Facebook/МОН
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов се свърза с директора на Професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" в Карлово заради частичното бедствено положение, обявено в града в резултат на обилния дъжд преди часове. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Директорът на училището Стефан Филчев запозна служебния министър на образованието и науката със ситуацията в професионалната гимназия и с пораженията, които са ясни към този момент.

"Ще продължим да поддържаме връзка с колегите в Карлово, като имаме уверението на всички други институции за пълно съдействие при организацията по минимизирането на щетите", подчерта министър Пенов.

Потоп в Карлово, обявено е бедствено положение

Тази година Професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" отбеляза 60 години. Училището придобива статут на средно професионално-техническо училище по железопътен транспорт с преминаването му през 1991 г. към фирмата "БДЖ", която днес е Националната компания "БДЖ". От 1999 г. се преобразува в техникум, а през 2003 г., в съответствие с новите изисквания, се преименува в професионална гимназия, припомнят от МОН.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини